Εκτός από το βιογραφικό σημείωμα, τι άλλο πρέπει να προσέξουμε;

Εκτός από το βιογραφικό σημείωμα, τι άλλο πρέπει να προσέξουμε;

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά στην αναζήτηση εργασίας

Παράλληλα με το βιογραφικό σημείωμα το οποίο θα χρησιμοποιήσει κανείς για να κάνει αίτηση στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας το ίδιο σημαντικό πλέον είναι να υπάρχουν διαθέσιμες οι σχετικές πληροφορίες και σε ηλεκτρονική μορφή. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η δημιουργία του βιογραφικού σημειώματος στο LinkedIn το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα.

Δημιουργώντας ένας πλήρες προφίλ στα διαθέσιμα ηλεκτρονικά μέσα το βιογραφικό σημείωμα γίνεται άμεσα διαθέσιμο από τους εργοδότες οι οποίοι έχουν εντάξει στην εύρεση και αξιολόγηση προσωπικού την χρήση των ηλεκτρονικών μέσων. Εφόσον ολοκληρωθεί η δημιουργία του ηλεκτρονικού βιογραφικού τότε υπάρχει και η δυνατότητα για να γίνει ανάπτυξη του επαγγελματικού δικτύου κάτι το οποίο αποτελεί μια ιδιαίτερα χρήσιμη επιλογή κατά την αναζήτηση εργασίας. Ακόμα και αν στις πληροφορίες που έχει επιλέξει ένας εργοδότης να δημοσιεύσει δεν γίνεται κάποια συγκεκριμένη αναφορά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μην γίνει αποστολή της συνοδευτικής επιστολής. Καθώς η διαδικασία για την εύρεση προσωπικού βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον ανθρώπινο παράγοντα και πρωταρχικός στόχος κάθε υποψηφίου είναι να πείσει για την καταλληλότητα του. Τι πρέπει να περιλαμβάνει όμως μία συνοδευτική επιστολή;

Η συνοδευτική επιστολή αποτελεί το έγγραφo το οποίο κατά την αναζήτηση εργασίας μπορεί να συμβάλλει στη θετική αξιολόγηση του βιογραφικού από ένα εργοδότη. Μέσα από τις πληροφορίες που καταγράφονται στην συνοδευτική επιστολή μπορούν να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για την προσωπικότητα, τις φιλοδοξίες, τους στόχους, καθώς και τους λόγους για τους οποίους τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου ταιριάζουν με τις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης θέσης εργασίας. Ταυτόχρονα, οι εργοδότες που θα αξιολογήσουν το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή θα έχουν μια καλύτερη και ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με ένα υποψήφιο πριν τη συνέντευξη εργασίας. Γενικότερα, η μαζική χρήση της ίδιας συνοδευτικής επιστολής θα πρέπει να αποφεύγεται γιατί κάθε εργοδότης και κάθε ξεχωριστή θέση εργασίας είναι πιθανόν να έχει ξεχωριστές απαιτήσεις.

Διαβάστε ακόμη:

10 tips για πιο αποδοτική εργασία

Συνέντευξη για δουλειά; Πέντε πράγματα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα