5 tips για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας

5 tips για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας

Δοκιμασμένες συμβουλές για να «κερδίσετε» εγγυημένα ακόμα και τους πιο δύσκολους

Φτάνετε στο γραφείο νωρίς, μένετε μέχρι αργά και πάντα προσφέρεστε να αναλάβετε τα μεγαλύτερα projects. Βάλτε στην εργασιακή σας καθημερινότητα αυτές τις συμβουλές και κερδίστε τον απόλυτο σεβασμό του αφεντικού σας.

1)Κάντε του οικονομία
Σε κάθε επιχείρηση, τα υψηλόβαθμα στελέχη βρίσκοντια υπό τεράστιες οικονομικές πιέσεις. Εάν μπορείτε να τους ανακουφίσετε, έστω και ελάχιστα, σώζοντάς τους χρήματα, θα αποδείξετε ότι ενδιαφέρεστε για την εικόνα του, αλλά και το καλό της εταιρείας.

2) Κάντε τις αδυναμίες του προτερήματά σας
Μελετήστε τα δυνατά του σημεία και διαπρέψτε σε αυτά στα οποία υστερεί. Δεν τα πάει καλά με τους αριθμούς; Προσφερθείτε να αναλάβετε τα τιμολόγια. Δεν του αρέσει να μιλάει μπροστά σε κόσμο; Αναλάβετε τα meetings ρουτίνας. Γενικώς, οτιδήποτε διευκολύνει την καθημερινότητα του αφεντικού σας στην επιχείρηση, εκτιμάται.

3)Μην φοβάστε να διαφωνείτε
Αντίθετα με αυτό που μπορεί να πιστεύουν οι περισσότεροι, στα αφεντικά δεν αρέσει να τους λένε συνέχεια «ναι». Εάν όλοι συμφωνούν με κάποιο project αλλά εσείς έχετε τις αντιρρήσεις σας, μην διστάσετε να εκφραστείτε. Χρειάζεται αυτοπεποίθηση, αλλά η ειλικρίνεια και ο δυναμισμός σας θα εκτιμηθούν.

4)Μην διστάζετε να είστε ειλικρινής για τις δυνατότητές σας
Εάν πιστεύετε ότι κάτι είναι υπεράνω των δυνατοτήτων σας, είναι καλύτερο να ενημερώσετε το αφεντικό σας. Οι προϊστάμενοί μας θέλουν να ξέρουν ότι οι απαιτήσεις τους μπορούν να ικανοποιηθούν. Να πείτε ότι μπορείτε να αναλάβετε κάτι και να αποδειχθείτε κατώτερη των προσδοκιών τους, μόνο κακό θα σας κάνει.

5)Μην φοβάστε να μοιράζεστε τα εύσημα
Όταν το αφεντικό σάς συγχαίρει για κάποιο project, εάν η επιτυχία οφείλεται και σε συναδέλφους σας, μην διστάζετε να το επισημάνετε. Είναι καλύτερο να δείχνετε ότι είστε ομαδικός παίκτης, και δεν ενδιαφέρεστε μόνο για τον εαυτό σας.

Διαβάστε ακόμα:
Έξυπνα tips για να κερδίσετε τις εντυπώσεις σε συνεντεύξεις για δουλειά!
Καριέρα και οικογένεια: Το δύσκολο έργο της γυναίκας!
Συνέντευξη για δουλειά; Τέσσερις ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον μελλοντικό εργοδότη σας