Τελικά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο εν ώρα εργασίας είναι κακό ή όχι;

Τελικά το σερφάρισμα στο διαδίκτυο εν ώρα εργασίας είναι κακό ή όχι;

Τι δείχνουν οι πιο πρόσφατες μελέτες;

Τουλάχιστον για μερικά επαγγέλματα, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο εν ώρα εργασίας μάλλον δεν κάνει κακό, παρά αντιθέτως βοηθά τον εργαζόμενο! Η περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να ανανεώσει τους εργαζόμενους και να τους καταστήσει πιο παραγωγικούς, απέδειξε μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Yale. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που κάποιος ανώτερος σας στην δουλειά, σας κάνει επίπληξη επειδή σερφάρετε στο διαδίκτυο, μην προσπαθήσετε να απολογηθείτε, μιας και στην πραγματικότητα σας κάνει έναν καλύτερο εργαζόμενο.

Το πόρισμα ήταν πως η περιήγηση στο διαδίκτυο μπορεί να ανανεώσει τους εργαζόμενους και να τους καταστήσει πιο παραγωγικούςμιας και αυτοί που σέρφαραν στο διαδίκτυο κάνοντας ένα μικρό διάλειμμα στη δουλειά τους, επέστρεφαν πιο παραγωγικοί στην εργασία τους, από εκείνους που πραγματοποιήσουν κάποιο τηλεφώνημα ή έστελναν ένα μήνυμα από το κινητό τους. Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr. Lim, που διεξάχθηκε σε ένα δείγμα 96 φοιτητών χωρισμένων σε δύο ομάδες, παρομοίωσε το να επισκεφθεί κάποιος μία ιστοσελίδα που τον ενδιέφερε, σαν να πρόκειται για ένα διάλειμμα για σνακ ή καφέ.

Παρά τα αποτελέσματα αυτά όμως, υπάρχουν και άλλες μελέτες που υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη, ότι δηλαδή το σερφάρισμα στο ίντερνετ προκαλεί τελικά την αποδιοργάνωση της σκέψης...

Διαβάστε ακόμη:

Τα 10 χρυσά tips της καλής υπαλλήλου!

Πωλήσεις: Παρεξηγημένο επάγγελμα, αλλά πάντα με ζήτηση!

Καριέρα και οικογένεια: Το δύσκολο έργο της γυναίκας!

DPG Network