Βρες την καριέρα που σου ταιριάζει βάσει του μήνα γέννησής σου

Βρες την καριέρα που σου ταιριάζει βάσει του μήνα γέννησής σου

Ποια είναι η ιδανική επιλογή για σένα;

Οι φίλοι μας οι Βρετανοί αποφάσισαν να κάνουν μία έρευνα βασιζόμενοι σε δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής υπηρεσίας του Ηνωμένου Βασιλείου, συσχετίζοντας μήνες γέννησης και επιτυχημένους επαγγελματίες. Είστε περίεργοι να μάθετε πού κατάληξαν;

Ξεκινώντας με τα παιδιά του φθινοπώρου έχουμε αυτούς που γεννήθηκαν Σεπτέμβριο. Όσοι γεννιούνται φθινοπωρινούς μήνες μία ροπή προς την κατάθλιψη την έχουν ενώ οι βαθυστόχαστες σκέψεις τους ωθούν να ακολουθήσουν επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με τα γράμματα και την έρευνα. Ποιητές, συγγραφείς και επιστήμονες οι περισσότεροι του ακαδημαϊκού χώρου έχουν γεννηθεί Σεπτέμβρη. Ταυτόχρονα όμως ο μήνας αυτός παρουσιάζεται να γεννά αθλητές και γυμναστές. Στο ίδιο κλίμα βρίσκονται και όσοι έχουν γεννηθεί Οκτώβρη και Νοέμβρη, που δύσκολα θα ακολουθούσαν καριέρα εργάτριας ή κομμώτριας. Προτιμούν να γίνουν ψυχολόγοι, ηθοποιοί ή δημοσιογράφοι, ενώ υπάρχει μεγάλη μερίδα που ασχολείται με τη μόδα.

Οι άνθρωποι που γεννιούνται χειμώνα έχουν έφεση στα καλοπληρωμένα επαγγέλματα και όχι στις χειρονακτικές εργασίες. Τα παιδιά του Δεκεμβρίου έχουν ιδιαίτερη σχέση με τη θρησκεία, την πολιτική αλλά και την ιατρική με προτίμιση στην καριέρα οδοντιάτρου. Οι γεννημένοι Ιανουάριο συνήθως στρέφονται προς τα ιατρικά ή τα οικονομικά επαγγέλματα καθώς οι περισσότεροι ακολουθούν καριέρα γιατρών και εφοριακών ή ορκωτών λογιστών. Όσοι έχουν γενέθλια τον Φεβρουάριο έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να ασχοληθούν με καλλιτεχνικά επαγγέλματα.

Οι άνθρωποι της άνοιξης με μεγάλη συχνότητα ακολουθούν επαγγέλματα όπως για παράδειγμα αεροσυνοδοί και πιλότοι. Γενικότερα φτάνουν ψηλά, ακόμη και μεταφορικά μέσω μεγάλης επαγγελματικής επιτυχίας. Ο Μάρτιος γεννά πιλότους αλλά και μουσικούς. Η Lady Gaga και η Diana Rossέχουν γεννέθλια Μάρτιο για παράδειγμα! Τα παιδιά του Απριλίου απλώνονται σε μια πιο ευρεία γκάμα επαγγελμάτων, θέσεων εξουσίας και στρατιωτικούς. Πολλοί δικτάτορες που έμειναν γνωστοί στην Ιστορία για τις θηριωδίες τους, ανάμεσα σε αυτούς και ο Χίτλερ γεννήθηκαν Απρίλιο. Ο Μαϊος από την άλλη ευνοεί πολιτικούς και δικηγόρους ή λέκτορες.

Στους καλοκαιρινούς μήνες τα πράγματα διαφέρουν μιας και τα παιδιά του καλοκαιριού έχουν πολύ μικρές πιθανότητες να ακολουθήσουν επαγγέλματα κύρους ή με υψηλό μισθό. Δεν είναι συνηθισμένες περιπτώσεις οι γιατροί, δικηγόροι ή επαγγελματίες αθλητές. Για παράδειγμα, όσοι γεννήθηκαν τον Ιούνιο προτιμούν επαγγέλματα όπως η διοίκηση επιχειρήσεων, ντετέκτιβ και αστυνομικοί. Επιλέγουν μεγάλες επιχειρήσεις ακολουθώντας καριέρα μάρκετινγκ και μάνατζμεντ ή γίνονται αστυνομικοί. Υπάρχει και ένα ποσοστό επιτυχημένων performers. Ο Ιούλιος ανήκει στους εργάτες και πρακτικά επαγγέλματα, ενώ πολλά παιδιά του Αυγούστου γίνονται αρχιτέκτονες. Στον αντίποδα όμως οι γεννημένοι στην καρδιά του καλοκαιριού έχουν ιδιαίτερη καλλιτεχνική φλέβα, διαπρέποντας σε επαγγέλματα καλλιτεχνικά όπως αυτό του ζωγράφου, του μουσικού και άλλα.

Διαβάστε ακόμη:

Είσαι τεμπέλα; Πώς να επιβιώσεις στη δουλειά!

Πώς θα βρεις δουλειά πιο εύκολα;