Εργασιακό μπλέξιμο: Ερωτεύτηκα το αφεντικό μου, πώς το χειρίζομαι;

Εργασιακό μπλέξιμο: Ερωτεύτηκα το αφεντικό μου, πώς το χειρίζομαι;

Όταν καρδιά και καριέρα μπλέκονται

Έρωτας στη δουλειά. Ένα πράγμα θυμάμαι μου τόνιζε η μητέρα μου από μικρή. Μη μπλέξω ερωτικά με επαγγελματικά και να μην ερωτευτώ το αφεντικό μου. Φαντάζομαι πολλές κοπέλες το έχουν στο μυαλό τους σαν αρχή. Όμως ξέρετε, αυτό το απαγορευμένο καμιά φορά είναι και αυτό που μας ταράζει το είναι. Αυτό το μη, όχι, δεν πρέπει.
Μερικές φορές βλέπετε η λογική δε μπαίνει μπροστά, αφού το συναίσθημα σας τυφλώνει. Και φτάνουμε στο σημείο που ερωτεύεστε το αφεντικό σας.

Τι κάνετε λοιπόν; Πώς το χειρίζεστε;


Θα μιλήσουμε όπως θα μιλάγαμε στην κολλητή μας. Ειδικά αυτές τις δύσκολες περιόδους που η ανεργία χτυπάει κόκκινο, δεν είναι να παίζεις με τέτοια πράγματα. Φυσικά δεν το συζητάμε καν, αν το αφεντικό σας είναι παντρεμένο, μη διανοηθείτε να του δείξετε τίποτα, ακόμα και να δείτε «το μάτι του ότι παίζει». Η δική μας συμβουλή είναι να μη μπλέξετε ακόμα και αν είναι ελεύθερος. Ακόμη και αν δημιουργήσετε σχέση μαζί του, τα πράγματα στον εργασιακό σας χώρο θα είναι πολύ περίεργα. Φυσικά για σκεφτείτε και την πιθανότητα να χωρίσετε. Μετά τι γίνεται; Μήπως η καρέκλα σας θα αρχίσει να τρίζει; Ποια τα σχόλια των συναδέλφων σας που τα βρήκατε με το αφεντικό;


Από την άλλη σας καταλαβαίνουμε. Όταν θολώνει ο νους από έρωτα δεν είναι και εύκολα τα πράγματα. Στα λόγια όλα είναι απλά θα μας πείτε και θα έχετε και δίκιο. Καθίστε μόνες με τον εαυτό σας. Σκεφτείτε με λογική την κατάσταση. Μετρήστε τον κίνδυνο της επιλογής σας να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας. Η επιλογή είναι δική σας, όπως και η ζωή σας. Εσείς ξέρετε καλύτερα τι πρέπει να κάνετε.

Διαβάστε ακόμα

Κεφάλαιο καριέρα: Πώς να «πλασάρετε» τέλεια τον εαυτό σας και να αποκτήσετε... «καλό όνομα»

Μάθετε το βασικότερο λόγο που τα περισσότερα βιογραφικά καταλήγουν στα... σκουπίδια και πώς να τον αποφύγετε!

7 τύποι εκνευριστικών συναδέλφων και πώς να τους αντιμετωπίσετε έξυπνα