Τι να κάνετε για να τα πηγαίνετε καλά με τους συναδέλφους σας;

Τι να κάνετε για να τα πηγαίνετε καλά με τους συναδέλφους σας;

Μπορεί να μην ταιριάζετε με όλους, ο σεβασμός όμως και η καλή θέληση είναι απαραίτητα

Όπως αισθανόμαστε να μας επηρεάζει η συμπεριφορά των άλλων κάπως έτσι βιώνουν κι εκείνοι τη δική μας. Κάθε κίνηση βλέμμα και χαμόγελο έχει αντίκτυπο. Αν δεν λέτε ποτέ καλημέρα, δεν χαμογελάτε, κλείνεστε στον εαυτό σας ή φέρεστε μυστικοπαθώς, μην περιμένετε να προκαλέσετε την εύνοια και την ευχάριστη διάθεση των γύρω σας. Υιοθετήστε μία πιο ανθρώπινη και προσιτή συμπεριφορά- χωρίς φυσικά να φτάσετε στο άλλο άκρο και σίγουρα θα δείτε αποτελέσματα.

Σαφώς και δεν είναι δυνατόν να ταιριάζουμε με όλους, όμως το να φερόμαστε χωρίς να δείχνουμε ότι κάνουμε αγγαρεία στους συναδέλφους μας, σίγουρα θα μας διευκολύνει στο να τελειώνουμε ευκολότερα και γρηγορότερα τις εργασίες. Κάτι που δεν πρέπει να κάνετε είναι να παίρνετε μέρος σε συζητήσεις συναδέλφων για κάποιο άλλο συνάδελφο υπεύθυνο με άσχημο περιεχόμενο. Ακόμη κι αν διατηρείτε φιλικές σχέσεις με τους συναδέλφους, εντός εργασιακού χώρου καλό είναι να κρατάτε τις ισορροπίες και να μην ξεπερνάτε τα όρια. Καμιά φορά οι ρόλοι μπερδεύονται, καταλήγετε να κάνει ο ένας τη δουλειά του άλλου ή καταλήγετε ακόμη χειρότερα να μην ολοκληρώνετε τίποτα! Τα επαγγελματικά εξάλλου πρέπει να διαχωρίζονται από τα προσωπικά για να μην υπάρχουν εκπλήξεις.

Κάτι ακόμη που δεν θα πρέπει να ξεχνάτε είναι η δίκαιη συμπεριφορά. Κάποιους τους συμπαθείτε πιο πολύ άλλους λιγότερο. Την κρίση σας στη δουλειά δεν πρέπει να επηρεάζουν τα προσωπικά αλλά αυτή καθεαυτή απόδοση του άλλου στη δουλειά. Τέλος, αυτά που ενοχλούν εσάς στους άλλους όπως η φασαρία όταν δουλεύετε, το τσιγάρο ίσως, τα πολλά τηλέφωνα που χτυπάνε καλό είναι να μην τα εφαρμόζετε κι εσείς, τσιτώνοντας τα νεύρα των υπολοίπων.

Διαβάστε ακόμη:

Συνοδευτική επιστολή: Η λεπτομέρεια που μπορεί να κάνει τη διαφορά


Τι να κάνετε για να διασφαλίσετε τη δουλειά σας;