Το ομαδικό πνεύμα έχει πάρει άδεια

Το ομαδικό πνεύμα έχει πάρει άδεια

Και όταν αυτό βρίσκεται σε άδεια, αρχίζουν τα πισώπλατα χτυπήματα, οι ίντριγκες και τα σατανικά σχέδια.

Παντού γίνονται αυτά και αν τυχόν στη δουλειά σας όλα ρέουν ομαλώς, τότε μάλλον είστε από τις ελάχιστες τυχερές. Παρατηρείτε λοιπόν πως ξαφνικά έχουν αρχίσει τα θαψίματα, τα υφάκια, οι ειρωνείες και τα λόγια. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά είναι να εντοπίσετε την πηγή του κακού και στη συνέχεια να βρείτε το «γιατί». Πολύ συχνά ο λόγος είναι ιδιαίτερα προφανής, όπως για παράδειγμα το ότι πρόκειται να πάρετε εσείς την προαγωγή και όχι ο/η συνάδελφος.

Άλλες φορές πάλι δεν μπορείτε να βρείτε με τίποτα ένα λόγο, βασανίζεστε, ψάχνετε, αναζητάτε και αναρωτιέστε «Μα γιατί εμένα; Τι έφταιξα, τι έκανα επιτέλους;». Σταματήστε να τα παίρνετε όλα προσωπικά και σκεφθείτε πως δεν έχει να κάνει με εσάς. Πιθανότατα ο συγκεκριμένος άνθρωπος θα είχε πρόβλημα με οποιονδήποτε ήταν στη θέση σας, απλά και μόνο για να έχει πρόβλημα με κάποιον.

Αποποιηθείτε την ευθύνη και τις ενοχές, αποδεχθείτε την κατάσταση και κόψτε τα πολλά πολλά με τον/την συγκεκριμένο/η συνάδελφο. Δε χρειάζεται να του/της προσφέρετε και υλικό από την προσωπική σας ζωή για να σας κουτσομπολεύει...