Δείτε τη δουλειά σας θετικά και οργανωθείτε!

Δείτε τη δουλειά σας θετικά και οργανωθείτε!

Προσπαθήστε να αλλάξετε τον τρόπο που βλέπετε τα πράγματα

Όλα ξεκινούν από τον τρόπο που εμείς βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε τα πράγματα. Τι θέση τους δίνουμε στη ζωή μας και τι σημασία έχουν για εμάς. Για παράδειγμα η δουλειά που κάνουμε. Μας αρέσει και μας ικανοποιεί ή την κάνουμε απλά για να έχουμε ένα βασικό εισόδημα; Αξιολογώντας πρώτα αυτό μπορείτε να ενισχύσετε τα θετικά στοιχεία της εργασίας σας και να βελτιώσετε εκείνα που δε σας ικανοποιούν. Κατόπιν θα πρέπει να έχετε έναν προγραμματισμό σε σχέση με το πού θέλετε να φτάσετε και τι πρέπει ή τι μπορείτε να κάνετε γι αυτό. Όταν λειτουργούμε χωρίς σχέδια και απλά εκτελούμε εντολές και δράσεις καθημερινά είναι λογικό να καταλήγουμε να νιώθουμε ρομπότ.

Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες σε καθημερινό επίπεδο, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις δουλειές, όμως το να παραπονεθείτε συνεχώς κάθε ώρα και στιγμή για αυτά που σας συμβαίνουν σε συνδυασμό με το υπερβολικό άγχος είναι μία κατάσταση που θα σας εμποδίσει να βρείτε ουσιαστική λύση για το ζήτημα που σας απασχολεί. Eπικεντρωθείτε στο τώρα και οργανωθείτε προκειμένου να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας για να μπορέσετε να προχωρήσετε και να επαναπροσδιοριστείτε. Τέλος, πάντα υπάρχουν μέρες που συνοδεύονται από αποτυχίες. Τόσο εσείς μπορεί να μην έχετε τη δύναμη να φέρετε κάτι σε πέρας όσο και οι συνάδελφοί σας. Παρόλα αυτά πρέπει να μπορέσετε να το ξεπεράσετε και κα καταφέρετε να είστε πιο συνεπείς. Μην εμμείνετε σε κάτι τέτοιο μιας και θα μειώσει την αξιοπιστία σας αν το κουβαλάτε σαν ενέργεια μαζί σας.

Μπορείτε σίγουρα να τηρείτε μία λίστα, με χρονοδιαγράμματα και τις ανά περίοδο επαγγελματικές σας υποχρεώσεις, για να μην αγχώνεστε τελευταία στιγμή. Κατά τα άλλα μην ξεχνάτε να είστε πιο χαρούμενοι απένατι στους συναδέλφους σας, και προσπαθήστε να συζητάτε για να υπάρχει στην εργασία καλό και συνεργατικό κλίμα- αποφεύγοντας όμως συμπεριφορές όπως το κουτσομπολιό.

Διαβάστε ακόμη:

Βιογραφικό: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε
6 λόγοι για τους οποίους δεν βγάζετε περισσότερα χρήματα