Εξαντλημένη στο γραφείο; 5 πιθανές αιτίες που δεν έχετε ενέργεια στη δουλειά

Εξαντλημένη στο γραφείο; 5 πιθανές αιτίες που δεν έχετε ενέργεια στη δουλειά

Εντοπίστε τις και εξαφανίστε την κούραση

Αν κι εσείς, κάθε μέρα στο γραφείο, νιώθετε εξαντλημένη, και ο καφές δεν βοηθάει, ίσως είναι καλό να εντοπίσετε τις αιτίες πίσω από την κούρασή σας. Βγείτε από τον λήθαργο του γραφείου, βρίσκοντας τους λόγους που σας τον προκαλούν!

1) Η κατάρρευση του απογεύματος
Από την φύση του, το σώμα μας ρίχνει τους ρυθμούς του κάθε απόγευμα, οπότε η εξάντληση που νιώθετε μπορεί να οφείλεται αποκλειστικά σε αυτό. Μπορείτε, όμως, να βελτιώσετε την κατάσταση φροντίζοντας να φάτε ένα σωστό πρωινό ή και περπατώντας ζωηρά για 10 λεπτά, στη διάρκεια της ημέρας.

2) Τα έχετε δώσει όλα
Ίσως είναι η ώρα για διακοπές. Το να έχετε εξαντλήσει τις ικανότητές σας στην δουλειά είναι μία κατάσταση συνηθέστερη απ' όσο πιστεύουμε, και μπορεί να προκληθεί από το στρες. Σαν αποτέλεσμα μπορεί να έχει την υπερκόπωση. Προσπαθήστε να καταλάβετε αν αυτός είναι ο λόγος της εξάντλησής σας και κάντε τα απαραίτητα βήματα για να το διορθώσετε.

3) Κακή ποιότητα ύπνου
Δεν έχει σημασία πόσες ώρες κοιμάστε, αν πρόκειται για κακής ποιότητας ξεκούραση. Ο ύπνος κακής ποιότητας, που μας κάνει να νιώθουμε κουρασμένοι καθ' όλη τη διάρκεια της μέρας, μπορεί να προκληθεί από παράγοντες όπως ο ύπνος με ένα κατοικίδιο, η κατανάλωση ροφημάτων με καφεΐνη, αργά την μέρα, ή ο θόρυβος κατά τη διάρκεια του ύπνου μας.

4) Υπερβολική κατανάλωση καφέ:
Εάν είναι το αγαπημένο σας ρόφημα, καλό είναι να γνωρίζετε ότι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα αφού η καφεΐνη επιταχύνει τον μεταβολισμό, κάνοντάς τον, στη συνέχεια, να καταρρεύσει. Επίσης, ο καφές προκαλεί αφυδάτωση, η οποία είναι μία επιπλέον αιτία να νιώθετε πιο κουρασμένη.

Διαβάστε ακόμα:
6 έξυπνες συμβουλές για να πετύχετε τους στόχους καριέρας σας
Εσείς πόσο ντίβα είστε στη δουλειά σας;
Επιστροφή στο γραφείο: Αυτά είναι τα πράγματα που πρέπει να κάνετε