Η πρώτη σας μέρα σαν επαγγελματίας: Οδηγός επιβίωσης

Η πρώτη σας μέρα σαν επαγγελματίας: Οδηγός επιβίωσης

Το ξεκίνημα της καριέρας σας είναι σημαντικό

Στείλατε το βιογραφικό, κάνατε την συνέντευξη και πήρατε την δουλειά. Συγχαρητήρια! Ήρθε η ώρα να σηκώσετε τα μανίκια και να ριχτείτε στη δουλειά. Η πρώτη μέρα της επαγγελματικής σας σταδιοδρομίας μπορεί να είναι συναρπαστική αλλά και εξαντλητική, γι' αυτό παραθέτουμε έναν οδηγό των πρώτων πραγμάτων που πρέπει να προσέξετε για αν έχετε, πραγματικά, καλή σταδιοδρομία!

1) Εμφανιστείτε στην ώρα σας
Η πρώτη μέρα στη δουλειά σίγουρα δεν είναι η καλύτερη για να δοκιμάσετε το καινούργιο cafe στο δρόμο σας ή να δοκιμάσετε νέες διαδρομές. Πριν την ημέρα έναρξης της δουλειάς, ρωτήστε το νέο σας αφεντικό τι ώρα πρέπει να είστε εκεί, και εμφανιστείτε στο γραφείο ακριβώς αυτή την ώρα. Όχι νωρίτερα και, σίγουρα, όχι αργότερα.
2) Ντυθείτε καλά
Εντάξει, δεν εννοούμε να βάλετε βραδινό φόρεμα, αλλά φροντίστε την εμφάνισή σας. Ακόμα κι αν δεν είστε σίγουρη για το dress code του γραφείου (casual ή υπηρεσιακό), αποκλείεται να κάνετε λάθος με τις chic, και απλές επιλογές, όπως ένα fitted blazer. Μην φοβηθείτε, πάντως, να βάλετε και την προσωπική σας πινελιά.
3) Φέρτε ένα σημειωματάριο
Σαν καλή μαθήτρια, μην παραλειψετε να το πάρετε μαζί σας και μην το αφήσετε στιγμή από τα μάτια σας! Την πρώτη μέρα θα λάβετε τόσες νέες πληροφορίες και tips, που θα είναι σημαντικό να τα σημειώνετε.
4) Ρωτήστε
Μην φοβάστε να ρωτήσετε περισσότερα πράγματα για κάτι που δεν καταλαβαίνετε, ή να μοιραστείτε τις ενστάσεις σας, ακόμα και σε απλά ζητήματα. Οι συνάδελφοί σας θα είναι σίγουρα πρόθυμοι να σας τις λύσουν. Επιπλέον, οι σωστές ερωτήσεις μπορούν να δείξουν ότι είστε έξυπνη αλλά και ότι ενδιαφέρεστε για το αντικείμενο της δουλειάς σας.

Διαβάστε ακόμα:
Μετά το interview, τι;
Εξαντλημένη στο γραφείο; 5 πιθανές αιτίες που δεν έχετε ενέργεια στη δουλειά
6 έξυπνες συμβουλές για να πετύχετε τους στόχους καριέρας σας