Εννέα tips για να συνδυάσετε καριέρα, γάμο και παιδιά

Εννέα tips για να συνδυάσετε καριέρα, γάμο και παιδιά

Κι όμως γίνεται με επιτυχία

Πόσο δύσκολο είναι να συνδυάσετε καριέρα, γάμο και παιδιά. Το ξέρετε σίγουρα καλύτερα από εμάς. Αν πάλι κάποιες δεν το γνωρίζετε, ενημερωτικά σας λέμε ότι είναι πολύ δύσκολο ιδίως αν είσαι γυναίκα που πρέπει να είσαι μάνα, σύζυγος και κυρία του σπιτιού. Όλα όμως μπορεί να γίνουν αρκεί να έχουμε στόχους και πρόγραμμα. Δείτε εννέα tips που μπορούν να βοηθήσουν στον συνδυασμό καριέρα, γάμο και παιδιά ώστε να μην παραπονεθεί κανείς.

1..Ξεκαθαρίστε οικογενειακούς και επιχειρηματικούς στόχους. Για να πετύχετε πρέπει να γνωρίζετε τα θέλω σας. Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα γράψτε σε ένα χαρτί τι θέλετε να πετύχετε στην καριέρα, τον γάμο και την οικογένειά σας.

2.Πρέπει να έχετε την στήριξη του συζύγου σας. Μόνο με την υποστήριξη των δικών σας ανθρώπων και συγκεκριμένα του άνδρα σας μπορείτε να πετύχετε τους στόχους σας.

3.Βάλτε χρονοδιάγραμμα στην εργασία και την οικογένεια. Προγραμματίστε τις ώρες που θα περνάτε στη δουλειά, με τον σύζυγο, με τα παιδιά. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στη ζωή σας.

4.Επανεξετάστε το χρονοδιάγραμμα με την οικογένεια. Αφού ξεκαθαρίσετε με τον σύζυγο τις ώρες που θα αφιερώνει ο καθένας στη καριέρα του, πρέπει να ξαναδείτε προσεκτικά το χρόνο που θα μένει για εσάς σαν ζευγάρι και βέβαια τον χρόνο που θα αφιερώσετε στα παιδιά σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βρείτε ακόμα περισσότερο χρόνο από ότι είχατε αρχικά προγραμματίσει.

5.Σιγουρευτείτε ότι τις ώρες της δουλειάς, δεν πρόκειται κανείς από τους δυο να διακόψει τον άλλο. Εκτός κι αν συντρέχει σοβαρός λόγος.

6.Δεν κάνετε επαγγελματικές συζητήσεις όταν περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας. Όταν είστε με την οικογένειά σας δεν χωρούν κουβέντες για δουλειές. Δεν απαντάτε σε τηλέφωνα ή μηνύματα. Πρέπει να βάλετε τα όριά σας με ωραίο τρόπο και θα γίνουν σεβαστά από τον επαγγελματικό σας χώρο.

7.Να είστε εκεί για τα παιδιά σας. Τον χρόνο τους μαζί τους μην τον χρησιμοποιείτε για να λέτε τα δικά σας κατορθώματα αλλά ακούτε με προσοχή τι έχουν να πουν εκείνα για τη δική τους ζωή.

8.Κλείστε «ραντεβού» με τα παιδιά σας. Δηλαδή, οργανώστε μια βόλτα με τα ποδήλατα, bowling, θέατρο, κινηματογράφο. Με λίγα λόγια κάντε πράγματα μαζί τους ακόμα κι αν πρέπει να παίξετε με τις κούκλες ή να… πάτε για καφέ στο σπίτι της Barbie.

9.Κλείστε «ραντεβού» με τον σύζυγο. Το κλειδί της ισορροπίας σε ένα γάμο. Δειπνήστε σε ένα εστιατόριο, κάντε μια βόλτα στην παραλία ή αν προτιμάτε πηγαίνετε σε ένα μπαράκι να τα πείτε. Εκεί θα έχετε χρόνο να μιλήσετε για όλα όσα σας απασχολούν και να δείξετε τα αληθινά συναισθήματα που έχει ο ένας για τον άλλο.

Διαβάστε επίσης:

5 tips για να διαπραγματευτείτε τον μισθό σας

Η πρώτη σας μέρα σαν επαγγελματίας: Οδηγός επιβίωσης