Bρετανία: 50.000 γυναίκες τον χρόνο μετά την άδεια μητρότητας μένουν άνεργες

Bρετανία: 50.000 γυναίκες τον χρόνο μετά την άδεια μητρότητας μένουν άνεργες

Κι όμως γίνονται διακρίσεις από τους εργοδότες

Στοιχεία που αναλύθηκαν από το House of Commons διαπιστώνουν ότι το 14% από τις 340.000 γυναίκες που παίρνουν άδεια μητρότητας κάθε χρόνο όταν προσπαθούν να επιστρέψουν στην εργασία τους βλέπουν την θέση τους να κινδυνεύει.

Υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως παλιά. Λόγω του μειωμένου ωραρίου εξαναγκάζονται να αναλαμβάνουν πόστα με λιγότερες ευθύνες. Μάλιστα ακόμα κι αν επιστρέψουν στα ίδια ακριβώς καθήκοντα που είχαν πριν, είναι πολύ δύσκολο για αυτές να πάρουν προαγωγή ενώ παρατηρούν ότι δεν έχουν τις ίδιες αμοιβές με τους άνδρες.

Σε μια έρευνα που πήραν μέρος 1000 μητέρες πάνω από το 1/4 φάνηκε να μην γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Σχεδόν οι μισές, δήλωσαν ότι ο ρόλος στην εργασία τους ήταν πλέον διαφορετικός, ενώ 1 στις 20 δέχονταν να εργαστούν σε ένα εντελώς διαφορετικό πόστο.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι στη Βρετανία έως και 50.000 γυναίκες δεν έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους επειδή οι εργοδότες δεν παίρνουν στα σοβαρά τις νέες μητέρες, με αποτέλεσμα να μένουν άνεργες.


Διαβάστε επίσης:

Ψάχνετε για δουλειά; Μην αποθαρρύνεστε!

Τα 7 tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την καριέρα των ονείρων σου!