Δείτε τους λόγους που μια γυναίκα αφεντικό είναι το εισιτήριο της επιτυχίας σας

Δείτε τους λόγους που μια γυναίκα αφεντικό είναι το εισιτήριο της επιτυχίας σας

Οι επιστήμονες μίλησαν και εμείς θυμηθήκαμε το The Devil Wears Prada

Είναι αλήθεια πως μετά την προβολή της ταινίας The Devil Wears Prada οι περισσότερες φίλες μου ήθελαν να πετάξουν το τηλέφωνό τους και να μην τους ξαναενοχλήσει κανείς ενώ μια, η πιο θαρραλέα, παραιτήθηκε μετά από πάρα πολλά χρόνια εργασίας σε γνωστή εταιρία.

Μάλιστα, πρόσφατα έρευνα αποκαλύπτει ότι το 1/3 των γυναικών προτιμά να δουλεύει με άνδρες αν και οι ψυχολόγοι καριέρας εξηγούν για ποιούς λόγους το να εργαζόμαστε για μια γυναίκα είναι πολύ καλύτερο και μάλιστα μπορεί να αποτελέσει το εισιτήριο για την καριέρα σας.

1. Οι γυναίκες- αφεντικά αποτελούν ένα καλό πρότυπο: Μπορείτε να μάθετε πολλά για το πως έχουν καταφέρει να γίνουν επιτυχημένες και τον τρόπο που έλυσαν κάποια προβλήματα του παρελθόντος. Η τεχνογνωσία τους έχει άμεση σχέση με την καριέρα σας.

2. Οι γυναίκες είναι καλύτερες στο να λύνουν προβλήματα ακόμα και συναισθηματικά προβλήματα: Έχουν συνήθως ένα υψηλότερο επίπεδο συναίσθησης από τους άνδρες και έχουν μεγαλύτερη κατανόηση όταν πρόκειται για γυναικεία θέματα όπως η άδεια μητρότητας.

3. Οι γυναίκες είναι πιο μελετημένες: Αυτό θα σας προσφέρει ένα σταθερό περιβάλλον στην εργασία σας.

4. Έχετε περισσότερα κοινά με μια γυναίκα- αφεντικό: Έτσι, λοιπόν, είναι πιο εύκολο να χτίσετε μια σχέση. Σίγουρα κάποια γυναικεία θέματα που απασχολούν εκείνη θα απασχολούν και εσάς, ενώ μπορεί να σας δώσει συμβουλές ακόμα και για τη ζωή έξω από το γραφείο.

Διαβάστε επίσης:

Bρετανία: 50.000 γυναίκες τον χρόνο μετά την άδεια μητρότητας μένουν άνεργες

Τα 7 tips που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις την καριέρα των ονείρων σου!