Πώς το… «σφουγγάρι» μπορεί να απογειώσει την καριέρα σας!

Πώς το… «σφουγγάρι» μπορεί να απογειώσει την καριέρα σας!

Ναι, καλά διαβάσατε! Φαντασία να υπάρχει...

Στόχοι. Όλοι θέλουμε να είμαστε πετυχημένοι στις δουλειές μας. Πολλές φορές όμως μπλοκάρουμε. Ο δρόμος της ανηφόρας είναι δύσκολος. Με έπαρση δουλειά (και... καριέρα) δε γίνεται! Πολύ συχνά, άτομα με τρομερές ικανότητες και κοφτερό μυαλό δεν αποκτούν τις θέσεις που τους αξίζουν. Τι τους λείπει; Η κατανόηση και η απορρόφηση πληροφοριών. Οι περισσότεροι από εμάς νομίζουμε ότι τα ξέρουμε όλα! Η γνώση όμως δε σταματά ποτέ.

Μην είσαστε υπερόπτες και ξερόλες. Το ότι βρίσκεστε αρκετό καιρό σε μια δουλειά δε σημαίνει κάτι, καθώς την επόμενη μέρα μπορεί να έρθει ένας νέος και να σας κατατροπώσει. Τι πρέπει, λοιπόν, να κάνετε; Να είσαστε πάντα δεκτικοί και να κατανοείτε τους συναδέλφους και τα αφεντικά σας. Ο άνθρωπος θα πρέπει να είναι σαν το σφουγγάρι. Θα πρέπει να απορροφά διαρκώς κάθε πληροφορία, να ακούει και προπάντων να μην κλείνει τα αυτιά του... Ποτέ δε θα φτάσετε στο σημείο να τα ξέρετε όλα.

Αν, λοιπόν, θέλετε να φτάσετε στην κορυφή, φροντίστε να είσαστε μετριόφρονες και φυσικά ανοιχτοί στις απόψεις των άλλων. Ακούστε και αποθηκεύστε στο σκληρό σας δίσκο κάθε πληροφορία!