Αφεντικό, θέλω αύξηση! 5 τρόποι για να την πάρεις

Αφεντικό, θέλω αύξηση! 5 τρόποι για να την πάρεις

Το να έχει ξυπνήσει το αφεντικό σου με κέφια δεν βρίσκεται στη λίστα μας, αλλά είναι απαραίτητο!

Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που ζούμε η λέξη αύξηση μπορεί να ακούγεται κάτι σαν ιεροσυλία μπροστά στη θεωρία "ευτυχώς έχω δουλειά". Ακόμα και τώρα, όμως, μην υποτιμάς τις ικανότητές σου. Θυμήσου πως και σε αυτές τις εποχές ένας επιτυχημένος διευθυντής δεν θέλει να χάσει έναν ταλαντούχο, παραγωγικό συνεργάτη. Αξιολόγησε σωστά τα προσόντα σου, παρέμεινε ρεαλίστρια στους σημερινούς μισθούς και μπες στο γραφείο του προϊσταμένου με θάρρος...

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΥ!
Ρώτησε φίλους και γνωστούς για τους μισθούς της αγοράς! Ποιος είναι ο μισθός τους βάσει ικανοτήτων κι εμπειριών; Τί ποσά διατίθενται συνήθως να δώσουν οι εταιρείες του επαγγελματικού χώρου, που σε εργάζεσαι; Ψάξε διαβάζοντας άρθρα οικονομικών εφημερίδων, ακόμη κι ακούγοντας από τα Μ.Μ.Ε., για τις αμοιβές των εργαζομένων. Φρόντιζε πάντα να είσαι ενήμερη για το τι γίνεται στην αγορά εργασίας. Μία καλή λύση ώστε να μην είσαι εκτός πραγμάτων είναι η έρευνα μέσω διαδικτύου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία δημοσκοπήσεων για τους κυμαινόμενους μισθούς στο διαδίκτυο , η οποία μάλιστα ανανεώνεται συχνά, ανάλογα με τις εξελίξεις της εκάστοτε αγοράς εργασίας.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΡΙΑ!
Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς, τουλάχιστον με τον εαυτό μας! Ζητώντας αύξηση θα πρέπει να ξέρουμε τι και πως το "πουλάμε". Να γνωρίζουμε δηλαδη, τα προσόντα εκείνα που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε. Τα προσόντα εκείνα που θα θέσουμε στο τραπέζι και θα μας βοηθήσουν να πείσουμε τον εργοδότη ότι αξίζουμε το καλύτερο.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα και διαφημιστικά κόλπα, που μπορούν εύκολα να μας παραπληροφορήσουν! Χαρακτηριστικό παράδειγμα παραπληροφόρησης για την αγορά εργασίας αποτελούν κάποια ιδιωτικά εκπαιδευτικά προγράμματα, που υπόσχονται υψηλές αμοιβές στους αποφοίτους τους. Ας μην πιστεύουμε τυφλά ό,τι ακούμε ή διαβάζουμε. Εκπαίδευσε τον εαυτό σου να μαθαίνει τι πραγματικά συμβαίνει , ρωτώντας τις σωστές πηγές ενημέρωσης.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ;
Αυτή ίσως είναι κι η απορία, που καλείσαι να λύσεις προτού καν σκεφτείς το θέμα της αύξησης. Η δουλειά σου σε προκαλεί; Η γενική πολιτική της εταιρείας σου σε ικανοποιεί; Σου ταιριάζει; Νιώθεις δημιουργική και παραγωγική; Τα χρήματα αποτελούν πράγματι ένα σημαντικό στοιχείο στη δουλειά μας. Δε θα πρέπει να το βλέπουμε όμως ως το πιο δελεαστικό κομμάτι της εργασίας. Η δουλειά μας θα πρέπει να πληρεί μία σειρά προϋποθέσεων. Η αμοιβή είναι μία μόνο από αυτές.

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΘΟΔΙΚΗ
Χρησιμοποίησε τον παραδοσιακό τρόπο για να είσαι αποτελεσματικά μεθοδική. Πάρε το μπλοκάκι σου, ένα στιλό και... ζύγισε τα πράγματα! Μπορεί τελικά η αύξηση των μετρητών να μην είναι το πρωτεύον σε σχέση με την ιατροφαρμακευτική κάλυψη ή την κοινωνική ασφάλιση, που σου προσφέρει η εργασία σου. Το έχεις σκεφτεί;