Και ο μισθός πόσος είναι, είπαμε;

Και ο μισθός πόσος είναι, είπαμε;

Μια ερώτηση που έχει πλέον καταντήσει ταμπού κατά τις συνεντεύξεις.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και αυτήν την περίοδο η ιδέα που επικρατεί είναι πως πρέπει να δεχόμαστε μια δουλειά με οποιουσδήποτε όρους, δεδομένου ότι το πιθανότερο είναι να μην βρούμε κάτι καλύτερο. Όταν όμως ξεκινάμε μ' αυτή τη λογική, το πιθανότερο είναι τελικά να μην πετύχουμε απολύτως τίποτα, ειδικά όσον αφορά τη διεκδίκηση ενός αξιοπρεπή μισθού.

Εμείς προτείνουμε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης να αποφύγετε να είστε η πρώτη που θα μιλήσει για χρήματα. Αν όμως το θέμα του μισθού δεν αναφερθεί μέχρι το τέλος της συνέντευξης, τότε μπορείτε να ρωτήσετε διακριτικά, θέτοντάς το ως απορία σχετικά με τη μισθοδοσία και τις ώρες εργασίας. Καλό είναι αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίζονται από την αρχή ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, αφού το θέμα θα προκύψει ούτως ή άλλως.

Αν το ποσό που σας προτείνουν δεν σας αρέσει, σκεφτείτε για λίγο και μην δώσετε κατευθείαν μια αρνητική απάντηση. Το σοφότερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ζητήστε λίγο χρόνο για να το σκεφτείτε και να ξαναεπικοινωνήσετε μαζί τους.