Βγάλτε το gossip- girl που κρύβεται μέσα σας. Δείτε γιατί μας κάνει καλό

Βγάλτε το gossip- girl που κρύβεται μέσα σας. Δείτε γιατί μας κάνει καλό

Το λένε οι επιστήμονες, κάτι θα ξέρουν

Το να κουτσομπολεύετε τον κόσμο μπορεί να θεωρείται λάθος και ανούσιο ωστόσο οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι το κουτσομπολιό κάνει καλό στην κοινωνία.

Μια μελέτη απέδειξε ότι η μεταφορά διάφορων πληροφοριών για κάποια άτομα έχει σαν αποτέλεσμα να τους δημιουργεί το αίσθημα της ντροπής και ταυτόχρονα τους οδηγεί σε αλλαγή συμπεριφοράς.

Οι ερευνητές χώρισαν περισσότερους από 216 άνδρες και γυναίκες σε τέσσερις ομάδες, ζητώντας τους να παίξουν ένα παιχνίδι και να κάνουν οικονομικές επιλογές που θα ωφελούσαν την ομάδας τους.

Οι συμμετέχοντες άρχισαν να κουτσομπολεύουν εκείνους που έδιναν ή όχι τις μάρκες τους (χρήματα) για το καλό της ομάδας και κάπως έτσι το αποτέλεσμα της έρευνας κατέληξε στο ότι όταν οι άνθρωποι μάθουν πληροφορίες για τη συμπεριφορά των άλλων μέσω του κουτσομπολιού, τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους με αποτέλεσμα να υπάρχει καλύτερη λειτουργικότητα στην ομάδα. Από τη μια, λοιπόν, απομακρύνουν τα κακώς κείμενα και από την άλλη τα πρόσωπα που δίνουν αφορμή για σχόλια μπορεί να γίνουν καλύτεροι και να διορθωθούν.

Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι θετικό.