Δύο σημάδια ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε

Δύο σημάδια ότι ήρθε η ώρα να παραιτηθείτε

Για να μην παρατείνετε μία κατάσταση που δεν σας κάνει καλό επαγγελματικά

Οι εποχές που, με το που τελειώναμε με τις σπουδές μας, βρίσκαμε την κοντινότερη στο αντικείμενό μας θέση εργασίας και παραμέναμε σε αυτήν για χρόνια, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που χτίζουν ολόκληρη την καριέρα τους αλλάζοντας συνεχώς εργασιακό περιβάλλον και αντικείμενο. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή, την σημερινή εποχή, ο κάθε επαγγελματίας είναι πρόθυμος να αλλάξει εργασία, αρκεί να του δοθεί η ευκαιρία και οι κατάλληλες συνθήκες. Και οι παρακάτω είναι δύο πολύ καλοί λόγοι να παραιτηθείτε άμεσα.


Ο προϊστάμενος ή και το αντικείμενο της δουλειάς σας δεν σας βοηθούν να φέρετε εις πέρας τους προσωπικούς στόχους σας.
Πρέπει να αναρωτηθείτε αν η εταιρεία στην οποία εργάζεστε είναι «φιλική» προς τους στόχους ή τις φιλοδοξίες σας. Μήπως ταξιδεύετε περισσότερο απ' όσο θα θέλατε, ή δεν σας αφήνει περιθώρια ανέλιξης; Δεν υπάρχουν σωστές ή λάθος απαντήσεις σε τέτοιου είδους ερωτήσεις- μόνο εσείς ξέρετε τι ισχύει και κατά πόσο νιώθετε ότι επενδύετε τον χρόνο και το επαγγελματικό μέλλον σας στο σωστό περιβάλλον.

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας στην εταιρεία σε ένα χρόνο από σήμερα
Περίπου ένας χρόνος χρειάζεται για να καταφέρει, ο μέσος εργαζόμενος σήμερα να βρει μία νέα, καλύτερη δουλειά. Ξεκινήστε να ψάχνετε και σκεφτείτε πού φαντάζεστε τον εαυτό σας σε ένα χρόνο από σήμερα. Αν σας είναι αδύνατο να σκεφτείτε ότι θα βρίσκεστε ακόμα στο ίδιο περιβάλλον, ίσως ήρθε η ώρα να επαναπροσδιορίσετε τις επιλογές σας.

Διαβάστε ακόμα:
Γυναίκα προϊστάμενη; Πώς θα γίνετε η αγαπημένη της
Πως θα παραμείνεις σέξι στο γραφείο χωρίς να σε σχολιάζουν οι συνάδελφοι