Γυναίκα καριέρας και σφουγγαρίστρας; Όχι δεν θα πάρουμε

Γυναίκα καριέρας και σφουγγαρίστρας; Όχι δεν θα πάρουμε

Τι να πρωτοκάνουμε πια;

Ξαπλώνετε μαζί του, ξυπνάτε μαζί του αλλά μόλις το ξυπνητήρι ηχήσει το ξημέρωμα, σίγουρα δεν βρίσκει τους άνδρες και τις γυναίκες να έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις.

Είναι που αυτοί ξεπλένονται, πλένουν δόντια, φορούν τα σιδερωμένα ρουχαλάκια που τους έχετε έτοιμα, βάζουν παπούτσια σας δίνουν ένα φιλί και έξω από την πόρτα.

Εσείς πάλι με το που χτυπά το ξυπνητήρι φτιάχνετε πρωινό για εκείνον (άσχετο αν δεν το αγγίζει) και μόλις τον αποχαιρετάτε αρχίζει η δική σας... αναστήλωση.

Η δουλειά, δουλειά το ίδιο τόσο για τον άνδρα όσο και για τη γυναίκα. Όταν όμως επιστρέφουν στο σπίτι, όχι, τα πράγματα δεν είναι τα ίδια.(σ.σ. και κυρίως αν υπάρχει παιδί)

Εκείνος σας λέει πρώτα- πρώτα ότι είχε μια πολύ κουραστική ημέρα και έχει ανάγκη να ξεκουραστεί. Είναι το πρώτο που ξεστομίζει, έτσι για να μην προλάβετε εσείς και του πετάξετε το μπαλάκι για να κάνει και καμιά δουλειά.

Τον αφήνετε στον καναπέ και προσπαθείτε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα. Μαγειρεύετε και εκεί που όλο και κάτι τακτοποιείτε, σας πετάει και μια ατάκα του τύπου «σου ξέφυγε ένα σημείο».

Είναι η κρίσιμη ώρα που σκέφτεστε να απαντήσετε αλλά το κρατάτε μέσα σας, το προσπερνάτε. Συνεχίζετε τις καθημερινές υποχρεώσεις σας, σαν κυρία του σπιτιού, ενώ επιτέλους κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του χαλαρωτικού σας ντους.

Την στιγμή που είστε έτοιμες έρχεται κι αυτός, λες και δεν υπάρχει δεύτερο μπάνιο. Τον στέλνετε ευγενικά από εκεί που ήρθε. Αφού επιτέλους χαλαρώνετε, συναντιέστε και πάλι στο καναπέ.

Εκεί σας περιμένει η έκπληξη. Όχι δεν σας παίρνει αγκαλιά για να ξεκουραστείτε αλλά σας ανακοινώνει: «Μόλις φώναξα και τους φίλους μας να έρθουν. Δεν έχεις πρόβλημα έτσι;». «Κανένα» του λέτε. Και εκείνος συνεχίζει. «Οκ, λοιπόν, δεν ρίχνεις και κανένα σφουγγαρισματάκι γιατί ένα χεράκι το θέλει;»

Και πριν καλά- καλά σηκώσετε το δικό σας χέρι κορίτσια, πολύ απλά εξηγείστε του ότι γυναίκα καριέρας και σφουγγαρίστρας, δεν παίζει. Άλλωστε, τόσες κυρίες αναζητούν δουλειά.

Βοηθήστε τις! Και αν πάλι δεν θέλουν γιατί την έχουν δει ΑΝΤΡΕΣ δώστε τους τη σφουγγαρίστρα στο χέρι και από εκεί παν και οι άλλοι. Νισάφι πια!