Μια λαμπρή ιδέα

Μια λαμπρή ιδέα

Αν σας έρχονται ιδέες μέσα στη νύχτα, καλό είναι να βλέπετε και τι γράφετε.

Λένε πως οι καλύτερες ιδέες έρχονται σε κάποιον μέσα στο μπάνιο ή όταν έχει ξαπλώσει το βράδυ και είναι έτοιμος να τον πάρει ο ύπνος. Για την πρώτη περίπτωση δεν έχουμε να σας πούμε και πολλά, λογικά βγαίνετε από το μπάνιο και σημειώνετε αμέσως κάπου την ιδέα σας, όλα καλά μέχρι εδώ. Για την δεύτερη περίπτωση όμως, έχουμε να σας προτείνουμε ένα gadget που σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμο, ακόμα και αν το μόνο που θέλετε να κάνετε είναι να παίξετε τρίλιζα.

Ο σχεδιαστής Jaeun Park σκέφτηκε πως αν σου έρθει μια έξυπνη -ή άξια σημειώσεως σε κάθε περίπτωση- ιδέα μέσα στη νύχτα, όταν θα έχεις ήδη ξαπλώσει και θα έχεις κλείσει τα φώτα, λογικό είναι να βαριέσαι να σηκωθείς για να ανάψεις κάποιο φως, να βρεις μολύβι, χαρτί κλπ. Γι' αυτό και δημιούργησε το Light to Write.

Πρόκειται για ένα φορητό φωτιστικό, πολύ ελαφρύ και το οποίο κάνει χρήση εξοικονόμησης ενέργειας, που διαθέτει μίνιμαλ και μοντέρνο ντιζάιν, καθώς όμως και ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Έχει ενσωματωμένο πάνω του ένα μολύβι, το οποίο εξυπηρετεί τρεις χρήσεις. Αν το αφαιρέσετε, το φωτιστικό ανάβει. Μόλις το ξαναβάλετε στη θέση του, το φωτιστικό σβήνει. Και, φυσικά, κατά τη διάρκεια του άναψε-σβήσε, σημειώνετε με αυτό ότι σας κατέβει στο κεφάλι τις μικρές ώρες της νύχτας.

Το Light to Write κέρδισε το ασημένιο βραβείο IDEA 2010 στην κατηγορία των σχεδίων από φοιτητές, και για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία με τον ίδιο τον δημιουργό του, εδώ: www.jaeunpark.com