Το κινητό σου πρόκειται να «μείνει» από μπαταρία; Ιδού πώς μπορείς να κερδίσεις χρόνο

5 κόλπα που πρέπει να γνωρίζεις για αυτές τις δύσκολες στιγμές

Έτσι όπως έχει γίνει η καθημερινότητά μας, το κόκκινο χρώμα της μπαταρίας του κινητού μας μοιάζει πια με εφιάλτης. Παλαιότερα δεν έφευγες από το σπίτι αν δεν είχες τσεκάρει πως έχεις πάρει μαζί τα κλειδιά σου, ενώ τώρα κοιτάς απαραίτητα να έχεις μαζί σου κινητό και φορτιστή. Μα εννοείται πως μέχρι να επιστρέψεις θα έχεις «μείνει» από μπαταρία.

Και επειδή έχει χρειαστεί πολλές φορές να πεις την ατάκα: «Σόρυ, δεν είχα μπαταρία στο κινητό», δες πώς μπορείς να σώσεις τέτοιου είδους καταστάσεις.

1.Απενεργοποίησε όχι μόνο το 3G/4G, αλλά και το Wi-fi. Όταν είναι ανοιχτό το ασύρματο δίκτυο στο κινητό σου, εκείνο αναζητά συνεχώς κάποιο δίκτυο για να συνδεθεί –είτε υπάρχει, είτε όχι- καταναλώνοντας έτσι πιο γρήγορα την μπαταρία του κινητού.

2. Χαμήλωσε τη φωτεινότητα της οθόνης. Εντάξει, μην τη φτάσεις στο επίπεδο που δε βλέπεις καλά καλά τι γράφει το μήνυμα, αλλά δε χρειάζεται να είναι και στο 90%.

3. Βγάλε τη δόνηση. Καλύτερα, λοιπόν, να δυναμώσεις την ένταση του ήχου σου παρά να το αφήνεις να δονείται κάθε φορά που σου έρχεται κάποια ειδοποίηση.

2d2abab5b0d5e0e2274453f539f5ca30 09b85

4.Background app fresh: Αν έχεις iphone, τότε «κλείσε» αμέσως αυτή τη λειτουργία.

5. Μείωσε τις ειδοποιήσεις των social media: Δε χρειάζεται, για παράδειγμα, να δέχεσαι ειδοποιήσεις για κάθε σχόλιο ή like που σου κάνουν στο Instagram. Μπορείς να τα δεις μαζεμένα όταν μπεις μέσα στην εφαρμογή. Άσε που είναι πιο wow να δεις κατευθείαν 20 likes από το να σου εμφανίζεται ένα ένα στην οθόνη σου. Δίκιο δεν έχω; Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με το facebook. 

 

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ