Είσαι social media addict; 6 χρήσιμα tips για να μάθεις να κάνεις live στο Instagram

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Είσαι social media addict; 6 χρήσιμα tips για να μάθεις να κάνεις live στο Instagram

Και να το απολαύσεις πραγματικά..

Είσαι social media addict και λατρεύεις να ανεβάζεις συνεχώς βίντεο και φωτογραφίες στους προσωπικούς σου λογαριασμούς σε Instagram και Snapchat; Αν τα βαρέθηκες όλα αυτά, πως θα σου φαινόταν να δοκιμάσεις το Live του Instagram;

Είναι πολύ πιο απλό απ’ όσο φαντάζεσαι. Απλά αντί να ξεκινήσεις ένα live στο facebook, θα το κάνεις στο Instagram και θα είναι πολύ καλύτερο, γιατί αυτό το βίντεο θα διαρκέσει μόνο τη στιγμή που θα το κάνεις και κανείς άλλος δεν θα μπορεί να το δει πιο μετά.

Παρακάτω σου έχουμε 6 ακόμα χρήσιμα tips που πρέπει να ξέρεις, προκειμένου να γίνεις «ειδικός» και σε αυτή την εφαρμογή. Δώσε βάση λοιπόν:

#1. Μπορείς να κάνεις «hide» το live σου από διαφορετικούς ανθρώπους
Έχεις φίλους τους συνεργάτες και το αφεντικό σου στο Instagram; Αν ναι, να ξέρεις πως πάντα μπορείς να κρύψεις το story ή το live video σου μόνο με μερικά βήματα. Πήγαινε στο προφίλ σου, διάλεξε την επιλογή Story settings> Hide Story From και επέλεξε τα πρόσωπα που δεν θες να το δουν.

Hide your live video from different people

#2.Διάλεξε ποια σχόλια θα φαίνονται στο βίντεο σου
Όλοι έχουμε αυτόν τον ένα φίλο που πιστεύει πως είναι πολύ αστείο να σχολιάζει παντού και να κάνει και απρεπή σχόλια πολλές φορές. Ευτυχώς όμως, μπορείς να το ρυθμίσεις και αυτό, επιλέγοντας ποια σχόλια θέλεις να εμφανίζονται στο live σου. Πήγαινε στο προφίλ σου και κάνε τις παρακάτω κινήσεις:

Decide which comments make onto your video

#3. Δεν χρειάζεται να είσαι έτοιμη αμέσως με το που πατήσεις το πλήκτρο της εγγραφής
Πριν ξεκινήσεις το live σου, το Instagram θα ελέγξει τη σύνδεση σου και θα κάνει ένα countdown 3 δευτερολέπτων. Έτσι αν δεν είσαι απόλυτα έτοιμη, έχεις λίγα δευτερόλεπτα να ετοιμαστείς πριν αυτό ξεκινήσει.

#4. Μπορείς να καρφιτσώσεις τα σχόλια που σου αρέσουν
Αυτό και αν είναι τέλειο! Μπορείς να καρφιτσώσεις τα σχόλια που σου αρέσουν να εμφανίζονται πάνω στο βίντεο σου. Μόλις εμφανιστεί ένα σχόλιο, απλά πάτα πάνω σε αυτό και επέλεξε «pin comment» αν θες να εμφανίζεται, αν πάλι όχι κάνεις ξανά το ίδιο και επιλέγεις «unpin».

#5. Μπορείς ακόμη και να απενεργοποιήσεις τελείως τα σχόλια
Εάν θες να κάνεις ένα live βίντεο, το οποίο δεν θα διακόψει κανείς, τότε πολύ απλά μπορείς να απενεργοποιήσεις τελείως τα σχόλια. Πάτα απλά στις τρεις τελίτσες κάτω δεξιά στη γωνία που γράφει «Comment» και πάτα στην επιλογή απενεργοποίησης.

#6. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις για τα άτομα που δεν θες να βλέπεις τα live τους
Εάν υπάρχουν αρκετοί φίλοι σου στο Instagram, που κάνουν συνεχώς live και δεν θες να βλέπεις, τότε απλά απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις τους. Για να το κάνεις αυτό πάτα παρατεταμένα στην εικόνα προφίλ του που βρίσκεται στα stories σου από πάνω και διάλεξε την επιλογή «απόκρυψη ιστορίας του χρήστη».

Ακολουθώντας αυτά τα 6 tips σίγουρα θα γίνεις expert και θα το απολαμβάνεις και πιο πολύ!