Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να ανεβάζεις στο προφίλ σου στο Facebook

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτά είναι τα 5 πράγματα που δεν πρέπει να ανεβάζεις στο προφίλ σου στο Facebook

Η ιδιωτικότητα είναι πια πολύ σπάνιο φαινόμενο στις μέρες μας και οι αγαπημένοι μας ιστότοποι κοινωνικών μέσων (aka τα social media) ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό γι’ αυτό. Υπάρχουν όμως και κάποια πράγματα που κάνουμε εμείς οι ίδιοι στα social media που κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Πριν κάνεις το επόμενο share σου λοιπόν, βεβαιώσου, πως δεν δημοσιεύεις κάποιο από τα 4 πράγματα παρακάτω.

#1. Τη διεύθυνση του σπιτιού και της δουλειάς σου
Και δεν εννοούμε απλά να την πληκτρολογήσεις ολόκληρη στο προφίλ σου. Ακόμη και όταν κάνεις check in από το σπίτι σου, οι γεωγραφικές φωτογραφίες μπορεί να προδώσουν την διεύθυνση σου χωρίς καν να το καταλάβεις. Όταν στο Instagram δημιουργείς την δική σου τοποθεσία και κάνεις συνεχώς τσεκ-ιν υπάρχει περίπτωση αυτό να τραβήξει την διεύθυνση σου και ο καθένας να καταλάβει, πως είτε εργάζεσαι εκεί ή μένεις.

#2. Φωτογραφίες των παιδιών σου (εάν έχεις)
Εάν υπάρχει μια φορά κατά την οποία πρέπει να είσαι επιπλέον προσεκτική, είναι όταν πρόκειται για τα παιδιά και τα social media. Όταν η φωτογραφία δεν αφορά δικό σου παιδί, θα πρέπει πάντα να παίρνεις άδεια από τους γονείς του προτού δημοσιεύσεις κάτι. Αλλά ακόμη κι αν είναι το παιδί (ή παιδιά) είναι δικό σου, επίσης θα πρέπει να αποφύγεις την ανάρτηση φωτογραφιών του.

#3. Πληροφορίες για τις διακοπές σου
Το να γράφεις στο προφίλ σου πως θα λείπεις διακοπές για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι μια πρόσκληση για να εισβάλουν οι ληστές. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να δημοσιεύσεις φωτογραφίες από το ταξίδι σου όμως, ενώ βρίσκεσαι σε διακοπές. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι, να φτιάξεις μία ομάδα στα social με επιλεγμένους ανθρώπους που εσύ θα διαλέξεις και να δημοσιεύσεις ότι εσύ θέλεις και όποτε ή όσο θέλεις.

#4. Ιδιωτικές φωτογραφίες
Δεν πιστεύουμε ότι θα δημοσίευες γυμνές φωτογραφίες στο Instagram, στο Facebook ή στο Twitter, αλλά θα μπορούσες να τις στείλεις στο Messenger ή το Snapchat. Και αυτή είναι ακόμα μια κακή ιδέα, βλέποντας πως κανείς εκτός από εσένα δεν είναι έμπιστος με αυτές τις φωτογραφίες στις μέρες μας.