Ένα smartphone με θηλυκή προσωπικότητα

Ένα smartphone με θηλυκή προσωπικότητα

Η Nokia σχεδιάζει να πλασάρει στην αγορά ένα κινητό τηλέφωνο τελευταίας τεχνολογίας, με target group αποκλειστικά το γυναικείο φύλο.

Οι γυναίκες είναι αυτές που κάνουν την αγορά να κινείται, αυτό είναι γεγονός και γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Γι' αυτό και η Nokia αποφάσισε να κάνει ένα δώρο στο θηλυκό καταναλωτικό κοινό της, ειδικά σχεδιασμένο για αυτές.

Στις 2 Μαΐου, η Nokia ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την κυκλοφορία του μοντέλου Ν8, αυτή τη φορά όμως σε ροζ χρώμα και με ενσωματωμένη μια εφαρμογή βασισμένη στη μόδα, σε συνεργασία με το περιοδικό ELLE, καθώς και την επιλογή ενός θέματος με όνομα «Little Pink Diva Theme», ώστε να μπορούν να προσθέσουν λίγο χρώμα στο μενού του τηλεφώνου. Στην οθόνη θα εμφανίζεται, επίσης, κι ένα μεγάλο ρολόι σε neon ροζ απόχρωση.

Ωστόσο, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας επισήμανε πως δεν πουλά τηλέφωνα αποκλειστικά για γυναίκες. «Δεν δημιουργούμε τηλέφωνα βάσει του φύλου, αλλά βάσει του τι θέλει να κάνει ο χρήστης με τη συσκευή», δήλωσε η Mona Kokkonen του Nokia Communication Office, «Φυσικά, βέβαια, κάποια χρώματα ίσως έλκουν περισσότερο τις γυναίκες παρά τους άντρες».

Το ροζ χρώμα της συσκευής δεν είναι άλλο από το «Honeysuckle», τη ρόδινη απόχρωση δηλαδή που ψήφισε η εταιρεία παραγωγής χρωματικών παλετών Pantone για το 2011. Παρότι μια έρευνα της Ένωσης Καταναλωτών Ηλεκτρονικών Ειδών (Consumer Electronics Association), το 2008, διαπίστωσε πως ενώ οι γυναίκες προτιμούν να έχουν διάφορες χρωματικές επιλογές περισσότερο από τους άντρες, αλλά το 59% αυτών δεν θέλουν το κινητό τους τηλέφωνο να είναι ροζ, η Nokia δεν φαίνεται να πτοήθηκε.

Το νέο αυτό, πολυσυζητημένο, «γυναικείο» μοντέλο, αναμένεται να κυκλοφορήσει μαζί με διάφορες εφαρμογές γυναικείου ενδιαφέροντος, όπως έναν θερμιδομετρητή και μια εφαρμογή που θα συγκρίνει τιμές καταστημάτων, καθώς και με πολλά αξεσουάρ, όπως ένα κρεμαστό διακοσμητικό που θα γυαλίζει όταν θα υπάρχει ένα νέο μήνυμα ή μια αναπάντητη κλήση.