Πώς μετέτρεψα την κουζίνα μου στον πιο tech χώρο του σπιτιού

Πώς μετέτρεψα την κουζίνα μου στον πιο tech χώρο του σπιτιού

Κάνοντας ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα αλλά τεράστιο για μένα, έπιασα το πρώτο μου «ενήλικο» σπίτι, αναλαμβάνοντας-πέρα από οικονομικά- και διατροφικά τον εαυτό μου.

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τη μαγειρική. Ίσως αυτό οφείλεται στη μαμά μου, η οποία όταν ήμουν μικρή, ζητούσε επίμονα τη βοήθειά μου για την προετοιμασία του φαγητού με την ελπίδα ότι κάτι θα καταφέρει να μου μάθει μέσα από την όλη διαδικασία.

Τα χρόνια πέρασαν και ως «ξενιτεμένη» φοιτήτρια πια, περνούσαμε ατελείωτα απογεύματα στο ακουστικό, να μου εξηγεί στους πόσους βαθμούς και ποιο πρόγραμμα είναι το κατάλληλο για το φαγητό που είχα αποπειραθεί να φτιάξω. Δεν «σκάμπαζα» τίποτα. Ευτυχώς στο τέλος της βραδιάς, πάντα υπήρχε ένας καλός φίλος και συμφοιτητής που ήταν πρόθυμος να μοιραστεί μαζί μου τη… μακαρονάδα του.

makaronada

The big step

Κάνοντας ένα μικρό βήμα για την ανθρωπότητα αλλά τεράστιο για μένα, έπιασα το πρώτο μου «ενήλικο» σπίτι, αναλαμβάνοντας μαζί με ενοίκιο και λογαριασμούς, την ευθύνη του να μάθω επιτέλους να συντηρώ -πέρα από οικονομικά- και διατροφικά τον εαυτό μου. Ποια; Εγώ! Μία καθαρόαιμη millennial, που σύμφωνα με έρευνες το 62% από εμάς ξοδεύει το μηνιάτικο του σε προμαγειρεμένο, «γρήγορο» φαγητό, και μόνο 55’ την εβδομάδα για να ετοιμάσει κάτι «σπιτικό».

Τι έψαχνα επακριβώς; Μία εύχρηστη, κομψή οικιακή συσκευή που θα αναδείκνυε τη σύγχρονη αισθητική της νέας μου κουζίνας, θα είχε μεγάλη χωρητικότητα για τα κυριακάτικα τραπέζια με τους αγαπημένους μου και ιδανικά θα… μαγείρευε αντί για εμένα -ή τη μαμά μου. Η απόφαση δεν ήταν καθόλου εύκολη. Έπρεπε να βρω έναν εντοιχιζόμενο φούρνο που θα τον καταλάβαινα, θα με… καταλάβαινε και δεν θα μου «έτρωγε» πολύτιμο από τον ήδη περιορισμένο ελεύθερο χρόνο μου. Σαν γνήσιο παιδί της «Peter Pan» generation, έβαλα μπροστά τα μεγάλα μέσα και με μία πρόχειρη αναζήτηση στο διαδίκτυο, ανακάλυψα πως ένας από τους νέους εντοιχισμένους φούρνους της Hoover, ήταν η επένδυση που έλειπε, όχι μόνο για το νεοσύστατο νοικοκυριό μου, αλλά για τη νέα μου ζωή!

zwhhhhhy

Ο καλύτερος… συνεργάτης

Το καλό με τον νέο «έξυπνο» φούρνο μου, είναι πως δεν χρειάστηκε να εκπαιδευτώ στις λειτουργίες του καθώς προσαρμόστηκε εκείνος στις δικές μου ικανότητες και ανέδειξε το… βαθιά κρυμμένο ταλέντο μου στη μαγειρική. Αν υπάρχει κάτι που ξέρω καλύτερα κι από την παλάμη του χεριού μου, αυτό είναι το smartphone μου. Που πάει να πει: Μπορεί να μην έχω την παραμικρή ιδέα από φούρνους όμως, ο καλός μου Hoover, συνδέεται με το router του σπιτιού μέσω της εφαρμογής «Hoover Wizard» και μου δίνει τη δυνατότητα να τον χειρίζομαι ακόμη και όταν βρίσκομαι σε κάποιο άλλο δωμάτιο του σπιτιού χρησιμοποιώντας το κινητό μου. Προσφέρει έτοιμες ρυθμίσεις μαγειρέματος, ανάλογα με το τι θέλω να μαγειρέψω και σε τι ποσότητα, ενώ μαγειρεύει εξίσου καλά κρέας, ζυμαρικά ακόμη και ψάρι, διαθέτοντας εννιά διαφορετικές λειτουργίες και έξι έτοιμες συνταγές, δίνοντάς μου απεριόριστες επιλογές και ισορροπώντας τη διατροφή μου στο μέγιστο. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να «θυμάται» τα highlights της «συνεργασίας» μας, αποθηκεύοντας όλες τις ρυθμίσεις για τις αγαπημένες μου συνταγές. Το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να επιλέξω το είδος του φαγητού που επιθυμώ. Όσο ο… συνεργάτης μου κάνει τα «μαγικά» του, μπορώ να εκμεταλλευτώ τον ελεύθερο χρόνο που μου παρέχει η αυτονομία του, διαβάζοντας το αγαπημένο μου βιβλίο, απολαμβάνοντας ένα χαλαρωτικό ντους, ολοκληρώνοντας την παρουσίαση για το γραφείο, μέχρι να με ενημερώσει πως το γεύμα μου είναι έτοιμο!

etoimo

Και μετά;

Είναι πραγματικά απίστευτο πως αποκτώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορεί όντως να αλλάξει η καθημερινότητα και κατ’ επέκταση η ζωή σου! Η εμφάνιση του Hoover σταδιακά έφερε πολλές αλλαγές, μεταμορφώνοντας για αρχή την κουζίνα στο πιο… tech μέρος του σπιτιού και ανακηρύσσοντάς τη σε προσωπικό μου «βασίλειο». «Έκλεισα» την πόρτα στα βραδινά delivery και «καλωσόρισα» έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, εξοικονομώντας ταυτόχρονα ένα αξιοσέβαστο χρηματικό ποσό κάθε μήνα. Πειραματίζομαι με gourmet συνταγές, δοκιμάζω νέες γεύσεις, δημιουργώ τους δικούς μου γλυκούς πειρασμούς και η μαμά μου «τρίβει» τα μάτια της! Γνωρίζοντας πως ο Hoover φέρνει άψογα εις πέρας όλο το δύσκολο κομμάτι του ψησίματος -που πάντα με άγχωνε- «σώνοντας» κάθε πιθανή μου αποτυχία, η μαγειρική από υποχρεωτική διαδικασία ρουτίνας μετατράπηκε σε μία καθημερινή διασκεδαστική πρόκληση!

proklhsh

Γιατί να επιλέξεις έναν Hoover; Γιατί απευθύνεται αποκλειστικά σε εσένα! Οι σύγχρονες και αξιόπιστες καινοτομίες του, σου προσφέρουν την εξειδικευμένη φροντίδα που χρειάζεσαι συμβαδίζοντας απόλυτα με τις ανάγκες σου! Αν δεν με πιστεύεις, με μία γρήγορη «βόλτα» στο ψηφιακό κατάστημα του Κωτσόβολου θα μπορέσεις να δεις αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής και να επιλέξεις εκείνη που με τις τεχνολογίες και το προηγμένο design της, θα σου ταιριάξει καλύτερα.