Η εφαρμογή που σε βοηθά να πάρεις ακόμα πιο εύκολα το πτυχίο σου

Η εφαρμογή που σε βοηθά να πάρεις ακόμα πιο εύκολα το πτυχίο σου

Ένα ελληνικό app τρυπώνει στις φοιτητικές ζωές.

Δεν είναι εύκολο να είσαι φοιτήτρια στις μέρες μας! Έχεις να μοιράσεις τη μέρα σου σε αμέτρητους καφέδες κι εξόδους και σε διαρκή προσπάθεια να είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις της σχολής σου.

Έστω ότι το πρώτο το έχεις καταφέρει! Πώς όμως θα μπορούσες να είσαι συνεχώς ενήμερη για όσα αφορούν τα μαθήματα ή τις εργασίες σου, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνεις συνεχώς στο eclass ή στα groups του Facebook;

Για το λόγο αυτό υπάρχουν apps, όπως είναι το UNIpad, που σκοπό έχουν να κάνουν τη φοιτητική σου ζωή λίγο πιο εύκολη.

> Τι είναι όμως το UNIpad;

Αυτό που κάνει το UNIpad είναι να ενσωματώνει σε μία εφαρμογή όλα όσα χρειάζονται οι φοιτητές ενός τμήματος για να επικοινωνούν και να ενημερώνονται ολοκληρωμένα: από ομάδες συζήτησης για κάθε μάθημα ξεχωριστά μέχρι upload αρχείων για σημειώσεις κατηγοριοποιημένες σε μαθήματα.

Η εφαρμογή λειτουργεί πολύ απλά! Κάνεις εγγραφή, επιλέγεις σχολή και τμήμα και στη συνέχεια ακολουθείς τα μαθήματα που σε ενδιαφέρουν! Στη συνέχεια μπορείς να διαβάζεις ή να δημοσιεύεις εσύ ο ίδιος αναρτήσεις που αφορούν απορίες, ερωτήσεις, ανακοινώσεις στις ομάδες συζήτησης κάθε μαθήματος που σε ενδιαφέρει. Μπορείς επίσης να ανεβάζεις σημειώσεις ώστε να τις έχεις συγκεντρωμένες όταν έρθει η ώρα της εξεταστικής.

Επίσης η εφαρμογή σε ενημερώνει από μόνη της για επείγοντα θέματα όπως απεργίες, καταλήψεις ή δηλώσεις μαθημάτων!

Όπως μας είπαν οι δημιουργοί του:

“Το UNIpad κάνει πιο απλή, ευχάριστη και παραγωγική την καθημερινότητα των φοιτητών. Άλλωστε τα εργαλεία επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που ανήκουν σε κοινές ομάδες (όπως πχ άτομα που δουλεύουν σε κοινά projects) έχουν διευκολύνει και βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως! Κάτι τέτοιο κρίναμε ότι είναι απαραίτητο για τους φοιτητές καθώς γνωρίζουμε και οι ίδιοι από πρώτο χέρι ότι τα άπειρα και διαφορετικά κανάλια ενημέρωσης και επικοινωνίας των φοιτητών (eclass, facebook groups κλπ) δημιουργούν σύγχυση. Εμείς φτιάξαμε ένα τελείως απλό εργαλείο που είναι ανοιχτό σε κάθε φοιτητή που σπουδάζει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ! Το πιο απλό σενάριο; Θέλει κάποιος να κάνει μία ερώτηση που αφορά ένα συγκεκριμένο μάθημα ή να εκφράσει μία απορία. Κάνει μία ανάρτηση στο συγκεκριμένο μαθήμα κι αυτόματα ειδοποιούνται όλοι όσοι το παρακολουθούν ώστε να απαντήσουν άμεσα”

Τι είναι όμως αυτό που κάνει το συγκεκριμένο εργαλείο να ξεχωρίζει και να έχει ήδη υιοθετηθεί από διάφορα τμήματα της χώρας (όπως η Πληροφορική του ΟΠΑ, η Φιλολογία του ΕΚΠΑ, η Εργοθεραπεία του ΠΑΔΑ, η Στατιστική στο ΠΑΠΕΙ) σε λίγες μόνο μέρες, σε σχέση με άλλα εργαλεία επικοινωνίας;

Φυσικά το ότι είναι δομημένο αποκλειστικά για να υποστηρίζει σχολές κι ανάγκες φοιτητών. Είναι εύκολο στη χρήση ενώ δεν απαιτεί να “στηθεί” πρώτα από κάποιον φοιτητή, ο οποίος θα πρέπει να κάνει όλη τη δουλειά και στη συνέχεια να το “μοιράσει” στους συμφοιτητές του! Είναι ανοιχτό για συμμετοχή και επεξεργασία από κάθε φοιτητή του τμήματος!

Fun fact: H εφαρμογή σου δίνει τη δυνατότητα εκτός των δημόσιων συζητήσεων, να συνομιλήσεις στο chat με οποιονδήποτε συμφοιτητή σου θέλεις, καθώς και να βρίσκεις ενδιαφέρουσες προσφορές για καφέ, φαγητό κλπ σε κάθε περιοχή που πηγαίνεις!

Το UNIpad λοιπόν είναι αυτό που χρειάζεσαι ώστε να μη χάνεις στιγμή από όσα συμβαίνουν στη σχολή σου κι είναι αυτό που θα σε διευκολύνει καθημερινά!

Μπορείς να το κατεβάσεις εντελώς δωρεάν στο https://www.unipad.gr/