Ξεχνάς πού παρκάρεις; Αυτός είναι ο τρόπος για να βρίσκεις πάντα το αυτοκίνητό σου

Νατάσσα Σχοινά
Ξεχνάς πού παρκάρεις; Αυτός είναι ο τρόπος για να βρίσκεις πάντα το αυτοκίνητό σου

Ο τρόπος είναι πολύ πιο απλός από αυτό που φανταζόσουν

Βγαίνεις έξω με το αυτοκίνητο και ξαφνικά φτάνεις στον προορισμό σου. Πριν προλάβεις, όμως, να νιώσεις ανακούφιση και να ξεκινήσεις να απολαμβάνεις την έξοδό σου, συνειδητοποιείς ότι έχει έρθει η ώρα να παρκάρεις κι εκεί είναι που τα πράγματα σταματούν να είναι απλά. Αν είσαι τυχερή και βρεις χώρο κοντά στο μέρος που έχεις κανονίσει, όλα είναι φανταστικά, όμως, για κάποιον λόγο, όταν θες την πολυπόθητη θέση, δεν υπάρχει ούτε δείγμα και καταλήγεις να παρκάρεις τετράγωνα μακριά σε κάποιο στενό που ιδέα δεν έχεις πώς λέγεται (Άλλο που αφότου έχεις παρκάρει, διά μαγείας, υπάρχει θέση φορτηγού μπροστά στο μαγαζί, φυσικά).

Έτσι, το αποτέλεσμα, πολλές φορές, είναι να έχεις παρκάρει κανένα 20λεπτο μακριά και, όταν παίρνεις τον δρόμο της επιστροφής, να μη θυμάσαι πού έχεις αφήσει το αυτοκίνητο. Αλλά, γι’ αυτό υπάρχει λύση και, μάλιστα, είναι πολύ απλή.

Οι χάρτες του Google Maps που έχεις στο κινητό σου τηλέφωνο μπορούν, πέρα από τους δρόμους που ψάχνεις να βρεις, να σου δείξουν και το πού έχεις παρκάρει.

Πώς θα το κάνεις;

Μπες στην εφαρμογή και πάτα την μπλε τελεία, που αντιπροσωπεύει την τωρινή σου τοποθεσία. Στη συνέχεια, επίλεξε το «Αποθηκεύστε τη θέση στάθμευσης» ή «Set as parking location», ανάλογα με τη γλώσσα στην οποία έχεις ρυθμίσει την εφαρμογή, και είσαι έτοιμη.

Αυτήν την τοποθεσία μπορείς ακόμη και να τη στείλεις σε κάποιον, πατώντας «Κοινοποίηση της τοποθεσίας» ή «Share».

Πατώντας πάνω στη θέση που έχεις παρκάρει, μπορείς να προσθέσεις σημειώσεις ή φωτογραφίες, που θα σε βοηθήσουν να βρεις πιο εύκολα την τοποθεσία που βρίσκεται το αυτοκίνητο, όπως επίσης και την ώρα που απομένει, σε περίπτωση που η θέση είναι επί πληρωμή.