Να γιατί δεν χρειάζεται να πας πια σε ένα κατάστημα για να βρεις κλιματιστικό!

Να γιατί δεν χρειάζεται να πας πια σε ένα κατάστημα για να βρεις κλιματιστικό!

Ζεσταίνεσαι; Σου έχουμε τη λύση

Δεν ξέρω αν εσύ είσαι αρκετά εξοικειωμένη με την τεχνολογία, αλλά για μένα η αναζήτηση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής μπορεί να εξελιχθεί πολύ εύκολα σε… μαρτύριο. Πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για την αγορά κλιματιστικού, όπου η επιλογή του ιδανικού air-condition για το χώρο σου, απαιτεί πολλά περισσότερα από τον εντοπισμό της καλύτερης value for money συσκευής. Πόσα BTU χρειάζομαι; Τι ενεργειακή κλάση να επιλέξω; Να προτιμήσω ένα inverter; Αυτές είναι ορισμένες μόνο από τις ερωτήσεις, που απασχολούσαν το μυαλό μου το τελευταίο διάστημα, γυρνώντας από κατάστημα σε κατάστημα για να καταλήξω στο πολυπόθητο μηχάνημα ψύξης και θέρμανσης, το οποίο θα αναλάβει τη ρύθμιση της τέλειας θερμοκρασίας στο καθιστικό μου, τα ζεστά βράδια του καλοκαιριού και τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Αν, λοιπόν, είσαι στην ίδια φάση με μένα και ο χρόνος που μπορείς να διαθέσεις στην έρευνα αγοράς είναι ελάχιστος, ενώ -παράλληλα- συμμερίζεσαι και τον αναλφαβητισμό μου στην επιστήμη της… κλιματιστικής, τότε πρέπει να σε ενημερώσω ότι οι διαδικασίες της αναζήτησης και του εντοπισμού του air-condition, που θα διαμορφώνει το κλίμα που θες στο χώρο σου, έχουν γίνει πιο εύκολες και πιο γρήγορες από ποτέ. Μη νομίζεις. Στην αρχή ήμουν κι εγώ πολύ διστακτική με το όλο εγχείρημα. Έλα, όμως, που τελικά κατάφερα να αγοράσω το καταλληλότερο κλιματιστικό, ανάμεσα σε δεκάδες κορυφαία brands κατασκευαστών και, μάλιστα, στην καλύτερη τιμή της αγοράς, με μόλις τέσσερα κλικ από το smartphone μου! Πώς το έκανα αυτό; Άκου και κράτα σημειώσεις.

PUBLIC KLIMATISTIKO 2

Αρχικά ανακάλυψα τον καλύτερο ηλεκτρονικό «σύμβουλο» στη νέα πρωτοποριακή online υπηρεσία, που προσφέρει το Public.gr. Όχι, δεν πρόκειται για μία ακόμα ιστοσελίδα με ατελείωτες λίστες τεχνολογικών προϊόντων, αλλά για μια αξεπέραστη εμπειρία με ενισχυμένο και -κυρίως- κατατοπιστικό περιεχόμενο, που σε «αναγκάζει» να καθίσεις αναπαυτικά στον καναπέ σου και να αφήσεις τις προεπιλεγμένες απαντήσεις στο quiz των τεσσάρων ερωτήσεων να σε φέρουν μια ανάσα από το κλιματιστικό που πάντα ονειρευόσουν.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα ένα-ένα. Σε πρώτο στάδιο -και για να σε ξεαγχώσω- ξέχνα τους όρους «BTU», «inverter» και «A+++», όχι επειδή δεν χρειάζεται να τους ξέρεις, αλλά επειδή ο «έξυπνος» σύμβουλος θα αναζητήσει -ούτως ή άλλως- το κλιματιστικό που θα συνδυάζει, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, βάσει των απαντήσεων που θα του δώσεις στις απλές και to the point ερωτήσεις.

Το μόνο που χρειάζεσαι, λοιπόν, είναι το να έχεις κατά νου τα τετραγωνικά του δωματίου ή του χώρου που θες να καλύψεις με τον κλιματισμό και αυτό στο περίπου. Αρκεί, δηλαδή, να ξέρεις το αν οι διαστάσεις του χώρου κυμαίνονται ανάμεσα στα 0-20, 20-35, 35-55 ή 55+ τετραγωνικά μέτρα, προκειμένου να μπορέσεις να πας παρακάτω. Τόσο απλά.

Η συνέχεια είναι εξίσου εύκολη. Αφού επιλέξεις το μέγεθος, ο ηλεκτρονικός «σύμβουλος» θα σε ρωτήσει το αν το σπίτι σου βρίσκεται στον πρώτο, στον τελευταίο ή σε κάποιον ενδιάμεσο όροφο. Το καθιστικό μου, παραδείγματος χάρη, στο οποίο ήθελα εδώ και μήνες να βάλω air-condition, αλλά με είχαν φάει οι δρόμοι να ψάχνω το κατάλληλο, είναι 35-55 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο. Και κάπως έτσι, απείχα μόλις δύο βήματα από την αγορά του κλιματιστικού, το οποίο πλέον συνοδεύει τις καλύτερες ώρες στο σαλόνι μου.

Η τρίτη ερώτηση ήταν πιο «ειδική», αλλά εξίσου εύκολη με τις προηγούμενες. Για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένη, έπρεπε να επιλέξω ανάμεσα σε κάποια στοιχεία που χαρακτηρίζουν το χώρο μου, όπως το αν έχει «μεγάλα ή υπερμεγέθη παράθυρα με άμεσο ηλιακό φως», «ευρύχωρους χώρους σε άλλα δωμάτια, γραφεία ή μπάνιο», «ύψος οροφής άνω των 3 μέτρων» ή ατμόσφαιρα «εξαιρετικά ζεστή ή κρύα ανα εποχή». Αν, πάλι, κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν ανταποκρινόντουσαν στην πραγματικότητα του καθιστικού, τότε θα μπορούσα να κλικάρω «τίποτα από τα παραπάνω». Ούτε γάτα, ούτε ζημιά.

PUBLIC KLIMATISTIKO 3

Στην περίπτωσή μου, ωστόσο, το καθιστικό έχει μεγάλα παράθυρα και λόγω της θέσης του διαμερίσματος, ο ήλιος με κοιτάει κατάματα. Ολοκληρώνοντας και αυτό το προτελευταίο στάδιο, ο ηλεκτρονικός «σύμβουλος» του Public.gr έχει μία ακόμα ερώτηση, η οποία -αν με ρωτάς- μου έλυσε τα χέρια: «Χρειάζεστε έξυπνη λειτουργία WiFi;» Φυσικά, η απάντηση ήταν ένα μεγάλο ΝΑΙ, αφού η δυνατότητα της σύνδεσης του κλιματιστικού με το διαδίκτυο, μου επιτρέπει να «προετοιμάζω» εξ αποστάξεως το κλίμα που θέλω στο καθιστικό μου, ενεργοποιώντας τη συσκευή, πριν ακόμα φθάσω από το γραφείο, στο σπίτι.

Τώρα θα αναρωτιέσαι ποιο ήταν, τελικά, το πόρισμα του ειδικού! Η συμβουλή του, λοιπόν, ήταν να επιλέξω κλιματιστικό απόδοσης 24.000+ BTU, όπως και έκανα, αγοράζοντας, μάλιστα, ένα από τα best seller της κατηγορίας! Η διαδικασία είναι τόσο απλή και γρήγορη, όσο σου την περιγράφω. Τσέκαρε και μόνη σου.

Αν, πάλι, δε σε κουράζει μια ενδελεχής έρευνα αγοράς, τότε στον «έξυπνο» οδηγό, που προσφέρει το Public.gr, μπορείς να βρεις, μεταξύ άλλων, εικόνες και video για την καλύτερη παρουσίαση του κλιματιστικού, φωτογραφικό υλικό με την εξωτερική μονάδα και το τηλεχειριστήριο, τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά των συσκευών, αναλύσεις των ειδικών λειτουργιών του air-condition και του τηλεχειριστηρίου, την απεικόνιση και επεξήγηση της ενεργειακής ετικέτας ανά κωδικό προϊόντος, καθώς και τη δυνατότητα να κατεβάσεις και να ανατρέξεις στους καταλόγους των κατασκευαστών για περισσότερες πληροφορίες.



Αν, λοιπόν, ανυπομονείς να αγοράσεις το νέο σου κλιματιστικό, μπες τώρα στο Public.gr ή -αν είσαι του τηλεφώνου- κάλεσε στο 800 500 1000 και ο προσωπικός σου σύμβουλος θα αναλάβει να σε ενημερώσει για όλες τις νέες τεχνολογίες, να σου βρει το κλιματιστικό που σε καλύπτει 100% στην καλύτερη τιμή και να κλείσει για σένα το ραντεβού παράδοσης και εγκατάστασης στον χρόνο που σε εξυπηρετεί!