Έχεις κατεβάσει κάποια εφαρμογή περιόδου στο κινητό σου; Αυτό πρέπει να το μάθεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Έχεις κατεβάσει κάποια εφαρμογή περιόδου στο κινητό σου; Αυτό πρέπει να το μάθεις

Αυτή η είδηση σε ενδιαφέρει σίγουρα

Αν η μνήμη σου είναι κάπως αδύναμη και δεν θυμάσαι ποτέ τις ημέρες που σου έρχεται η περίοδος, αλλά και πόσο κρατάει αυτή, τότε θεωρούμε απόλυτα λογικό και φυσιολογικό το ενδεχόμενο να έχεις κατεβάσει κάποια εφαρμογή, η οποία σε βοηθάει με τα συγκεκριμένα δεδομένα. Και δεν λέμε πολύ σωστή και βολική ιδέα, όμως κυκλοφόρησε ένα νέο δημοσίευμα που μάλλον δεν θα σε ενθουσιάσει.

Μια νέα αναφορά από την Ομάδα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Privacy International, του Λονδίνου αποκαλύπτει πως ορισμένες εφαρμογές παρακολούθησης περιόδου μοιράζονται τις πιο ιδιωτικές πληροφορίες υγείας σου - συμπεριλαμβανομένων των μηνιαίων κύκλων περιόδου, σεξουαλικών συναντήσεων και χρήση αντισύλληψης - με τρίτους, συμπεριλαμβανομένου του Facebook.

Σύμφωνα με το Buzzfeed, το οποίο έλαβε αποκλειστικά έρευνες από το Privacy International, εφαρμογές όπως η Maya (5 εκατομμύρια λήψεις στο Google Play) και η MIA Fem (2 εκατομμύρια αναφερόμενοι χρήστες) έχουν στείλει ευαίσθητες πληροφορίες μέσω του κιτ ανάπτυξης λογισμικού του Facebook. Σύμφωνα με το site πάντως, η Maya μοιράζεται ορισμένα δεδομένα χρήστη με το Facebook προτού ο χρήστης μπορέσει να συμφωνήσει με τις πολιτικές απορρήτου του.

Δεν ξέρουμε βέβαια κατά πόσο αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές, είναι όμως κάτι σημαντικό, το οποίο θα έπρεπε να γνωρίζεις. Αν έχεις κάποια από τις δύο εφαρμογές καλό θα ήταν να τη διαγράψεις.