Digital wellness: Τέσσερις tech λύσεις για εσένα που νοιάζεσαι για την ευεξία σου

Digital wellness: Τέσσερις tech λύσεις για εσένα που νοιάζεσαι για την ευεξία σου

Η νέα χρονιά ανατέλλει και είναι πλέον καιρός να αξιοποιήσεις όλα τα μέσα της ψηφιακής εποχής για να πετύχεις το μέγα ζητούμενο: Την ευεξία. Το digital wellness, όπως είναι γνωστό διεθνώς, είναι η τάση του μέλλοντος και ξεκινά από το 2020. Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ και εσύ τη ζεις στο έπακρο. Tο παρόν είναι εδώ και σου προσφέρει νέες δυνατότητες, νέες ευκαιρίες να περνάς την κάθε σου στιγμή όπως εσύ επιλέγεις. Η τεχνολογία είναι στη διάθεση του σύγχρονου ανθρώπου, όχι μόνο για τα «μεγάλα» και για τα «σπουδαία», αλλά και για τα «απλά», τα «καθημερινά», που σε τελική ανάλυση, είναι και τα πιο σημαντικά!

Τώρα μπορείς εσύ να έχεις το πάνω χέρι στη διατήρηση της φυσικής και ψυχολογικής σου κατάστασης. Για να πετύχεις την ευεξία, που είναι το ζητούμενο στις μέρες μας, πρέπει να μπορείς να την ορίζεις εσύ η ίδια και κάνεις αυτά που θέλεις να κάνεις, πραγματικά. Πηγαίνεις γυμναστήριο όταν το θέλεις, ασχολείσαι με το σπίτι όταν το θέλεις, κοιμάσαι και χαλαρώνεις όταν το θέλεις. Έχεις όμως μαζί σου έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο που οφείλεις να αξιοποιήσεις στο έπακρο: Την Τεχνολογία, η οποία έχει προχωρήσει τόσο, ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητά σου και την προσπάθειά σου να κατακτήσεις και να διατηρήσεις την ευεξία σου – μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που μόλις λίγα χρόνια πριν, θα σου φαινόταν απίστευτο.

Σήμερα είναι στο χέρι σου να γυμναστείς και να δεις άμεσα τα ουσιαστικά αποτελέσματα της άσκησης στον εαυτό σου, να καθαρίσεις το σπίτι ενώ δεν είσαι καν εκεί παρούσα, αλλά και να φροντίσεις τις συνθήκες του ύπνου σου έτσι, που να μπορέσεις να χαλαρώσεις ουσιαστικά. Ας δούμε αναλυτικά πώς μπορούν να γίνουν όλα αυτά, με τέσσερις πολύ απλές tech λύσεις: Καθένας που θέλει να κερδίσει την προσωπική του ευεξία, το wellness, είναι βέβαιο πως πρέπει να ξεκινήσει με ένα υγιές σώμα. Η άθληση είναι ο πλέον απαραίτητος τρόπος για να κατακτήσεις το πρώτο στάδιο ευεξίας και δεν την παραμελείς ποτέ. Στο γυμναστήριο φοράς το Mi Smart Band 4, που κάνει πλήρη καταγραφή της άσκησής σου και έτσι γνωρίζεις πάντα όλα τα δεδομένα. Έτσι μπορείς να προσαρμόζεσαι, να κλιμακώνεις ή να αποκλιμακώνεις και να έχεις τον πλήρη έλεγχο. Η έγχρωμη οθόνη του σε βοηθάει να παρακολουθήσεις όλες τις ασκήσεις σου, ακόμα και την κολύμβηση, καθώς είναι αδιάβροχο. Επιπλέον, εμφανίζει μηνύματα, ειδοποιήσεις και κλήσεις από το κινητό σου, ενώ τα υπέροχα χρώματα στο λουράκι του σε ενθουσιάζουν.

tech eueksia 2

Μετά την άθληση, θέλεις να απολαμβάνεις ένα μπάνιο και να χαλαρώνεις, δεν θέλεις να ασχολείσαι με τις δουλειές του σπιτιού. Τι καλά που θα ήταν αν την ώρα που εσύ είσαι στο γυμναστήριο, κάποιος έβαζε μια ηλεκτρική σκούπα στο σπίτι, για να το βρεις στην εντέλεια όταν γυρίσεις… Κι όμως τώρα, αυτό το υπέρτατο «όνειρο» εκατομμυρίων γυναικών, γίνεται πραγματικότητα με τη βοήθεια της τεχνολογίας: Η Mi Robot Vacuum, η ρομποτική σκούπα της Xiaomi είναι εδώ για να σε απαλλάξει από αυτή τη «δουλειά του σπιτιού». Διαθέτει εξαιρετικά ισχυρή απορρόφηση, με 12 διαφορετικούς αισθητήρες και μπορείς να την χειριστείς απομακρυσμένα, από το smartphone σου. Σκανάρει το χώρο σου «δείχνοντας» τη διαδρομή που θα κάνει, αποφεύγει σκαλοπάτια και άλλα επικίνδυνα σημεία και επιστρέφει στη θέση φόρτισης για να φορτίσει αυτόματα, αφού καθαρίσει ακόμα και τις γωνίες στα 10 χιλιοστά. Το σπίτι σου όταν γυρίσεις θα είναι πεντακάθαρο κι εσύ θα ευγνωμονείς τη σύγχρονη εποχή και το digital wellness!

eueksia app 3

Την ώρα που θα γυρίσεις στο σπίτι σου λοιπόν, θα έχεις χρόνο για να ασχοληθείς με τον εαυτό σου. Χρησιμοποιείς την Mi Composition Scale, την έξυπνη ζυγαριά που σου δίνει όλα τα δεδομένα του σώματος σου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Βλέπεις τα κιλά σου, αλλά και πληροφορίες πολύ χρήσιμες για να καθορίσεις πώς θα κινηθείς από εδώ και πέρα: Το ποσοστό λίπους, τη μυϊκή σου μάζα, το ποσοστό του νερού, την ηλικία του σώματος και πολλά ακόμα δεδομένα για να έχεις ακριβή εικόνα των δυνατών σου σημείων και εκείνων που πρέπει να προσπαθήσεις να βελτιώσεις. Με ιδιαίτερα κομψό και λεπτό σχεδιασμό, είναι ένα gadget που σου αρέσει να βρίσκεται στο χώρο σου και να σε βοηθάει στον υπέρτατο στόχο: Την προσωπική ευεξία.

eueksia app 4

Όταν ολοκληρώσεις την άσκησή σου και την προσωπική σου φροντίδα, έρχεται η ώρα της χαλάρωσης: Τίποτα δεν σε βοηθάει περισσότερο από την Mi Bedside Lamp 2, που έχεις δίπλα στο κρεβάτι σου. Διαλέγεις μία από τις δεκάδες διαφορετικές αποχρώσεις χρωμάτων που σου προσφέρει, απλώς με ένα άγγιγμα, είτε από το smartphone σου, με το οποίο την έχεις συνδέσει, είτε αγγίζοντας την ίδια τη συσκευή. Δημιουργείς την ατμόσφαιρα που θέλεις, ώστε να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς ήρεμα – τι πιο σημαντικό από έναν καλό ποιοτικά ύπνο;

eueksia app 5

Τέσσερις tech λύσεις από την Xiaomi απομακρύνουν μια σειρά καθημερινών δυσκολιών και εμποδίων, που στέκονται ανάμεσα σε εσένα και την ευεξία σου. Το digital wellness είναι η τάση του 2020 κι εσύ δεν θα μείνεις ούτε ένα βήμα πίσω!