Η καλύτερη μέρα για να ποστάρεις στο Facebook δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Η καλύτερη μέρα για να ποστάρεις στο Facebook δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι

Και ποια είναι η καλύτερη ώρα;

Τα social media εξελίσσονται συνεχώς και μαζί με αυτά αλλάζει και η συμπεριφορά των χρηστών τους. Ένα γεγονός που δεν αλλάζει είναι ότι όλες οι κοινωνικές πλατφόρμες κινούνται γρήγορα, με μια συνεχή ροή περιεχομένου που «αγωνίζεται» για προσοχή. Θέλεις να έχεις τα περισσότερα δυνατά views στο περιεχόμενό σου και γι’ αυτό θέλεις να ξέρεις τους καλύτερους χρόνους για να ποστάρεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Και αφού είδαμε ποιες ώρες είναι καλύτερες για να ποστάρεις στο Instagram ανάλογα την ημέρα της εβδομάδας, τώρα ήρθε η ώρα να δούμε και για το Facebook. Μπορεί πλέον να μην το χρησιμοποιείς τόσο, όσο το Instagram, όμως θέλεις να ξέρεις πότε η ανάρτησή σου θα συγκεντρώσει τα περισσότερα likes.

Υπάρχουν λοιπόν έρευνες που αναφέρουν πότε ακριβώς πρέπει να ποστάρεις ανάλογα με τα engagements, και ιδού τι έδειξαν:

-Οι καλύτερες ώρες για να ποστάρεις στο Facebook είναι τις Τετάρτες μεταξύ 11 το πρωί και 1 το μεσημέρι.

-Η καλύτερη μέρα είναι η Τετάρτη.

-Τα πιο σταθερά engagements θα έχουν οι αναρτήσεις που γίνονται τις καθημερινές από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

-Η χειρότερη μέρα για να ποστάρεις είναι η Κυριακή, η οποία και έχει το λιγότερο engagement στο Facebook κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

-Το χαμηλότερο engagement έχουν αναρτήσεις που γίνονται είτε πολύ πρωί, είτε απογεύματα, δηλαδή πριν τις 7 το πρωί και μετά τις 5 το απόγευμα.