4 apps που θα σε βοηθήσουν να μάθεις μόνη σου ξένες γλώσσες (video)

4 apps που θα σε βοηθήσουν να μάθεις μόνη σου ξένες γλώσσες (video)

Μιας και δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις

Netflix, Tik Tok και Instagram, και μετά πάλι από την αρχή. Αυτή είναι περίπου η σειρά με την οποία χρησιμοποιείς τα apps του κινητού σου αυτές τις μέρες. Γενικά να είναι μία πολύ καλή κίνηση και λύση για τις μέρες της καραντίνας, όμως από ένα σημείο και μετά αρχίζεις να τα βαριέσαι και αυτά, και μετά δεν έχεις τι να κάνεις. Πώς θα σου φαινόταν όμως αν μπορούσες να κάνεις κάτι πιο δημιουργικό, που θα σε βοηθούσε και γενικά να διευρύνεις τις γλώσσες σου;

Αν ήθελες πάντα να μάθεις ισπανικά, ιταλικά ή σουηδικά ή οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, μόλις σου βρήκαμε τη λύση. Υπάρχουν 4 διαφορετικά apps που θα σε βοηθήσουν να μάθεις την αγαπημένη σου ξένη γλώσσα εντελώς δωρεάν, τώρα που βρίσκεσαι συνεχώς μέσα στο σπίτι.

Τρελό έτσι; Ιδού λοιπόν οι εφαρμογές που μπορείς να κατεβάσεις.

#1. Duolingo

Το Duolingo ψηφίστηκε ως η «Εφαρμογή της Χρονιάς» το 2013. Η εφαρμογή αυτή σχεδιάστηκε για να μαθαίνει γλώσσες σε μικρούς και μεγάλους μέσω μιας απλής πλατφόρμας που συνδυάζει ανάγνωση, ακοή αλλά και ομιλία. Έχει αρκετούς fans κυρίως γιατί είναι δωρεάν, ενώ προσφέρει και μια ευρεία γκάμα μαθημάτων. Μάλιστα μέσα από ένα timeline μπορείς να καταλάβεις την πρόοδο που έχεις κάνει και που μπορείς να δώσεις έμφαση στη συνέχεια αν είσαι αδύναμη.

#2. Babbel

Αυτή την εφαρμογή ίσως την αγαπήσεις λίγο περισσότερο γιατί εκτός από –περίπου- δωρεάν, σου δίνει τη δυνατότητα να μάθεις 14 διαφορετικές γλώσσες. Αρκετές να πεις μέχρι να βγούμε από την καραντίνα. Όπως σου είπαμε ήδη δεν είναι εντελώς δωρεάν, όπως το Duolingo, αλλά πρέπει να κάνεις εγγραφή για να ξεκλειδώσεις όλα τα μαθήματα.

#3. Courses123- Language Learning

Αυτή η εφαρμογή μπορεί να σου μάθει 5 διαφορετικές γλώσσες: Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης ταινίες, εικονογραφημένα μαθήματα, κάρτες flash, διαλόγους, λεξιλόγιο και κουίζ που θα σε βοηθήσουν να μάθεις αποτελεσματικά και με ευκολία.

#4. 50 languages

Αυτή η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε περισσότερες από 40 γλώσσες με παραπάνω από 1000 συνδυασμούς γλωσσών. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πάνω από 100 μαθήματα για να μάθεις ξένες γλώσσες με ήχο και υποστήριξη κειμένου για την ενίσχυση της μαθησιακής εμπειρίας σου.