Έχεις Twitter; Το νέο feature που ετοιμάζει δεν το περίμενες με τίποτα

Έχεις Twitter; Το νέο feature που ετοιμάζει δεν το περίμενες με τίποτα

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το Instagram

Το Instagram τα τελευταία χρόνια είναι η πιο διαδεδομένη εφαρμογή social media, η οποία με τις αλλαγές της κάθε τόσο γίνεται όλο και πιο απαραίτητη στους χρήστες της. Μπορεί να ξεκίνησε απλά ως μία πλατφόρμα που μοιράζεσαι φωτογραφίες, όμως στην πορεία ενισχύθηκε τόσο που πλέον μπορείς να κάνεις story, να μιλάς, να κάνεις βίντεο κλήσεις, να ανεβάζεις βίντεο μεγάλης διάρκειας στο IGTv κ.ο.κ. Έχει γίνει ξεκάθαρα η αγαπημένη εφαρμογή των περισσότερων στον πλανήτη, με το facebook πια να το ακολουθεί κατά πόδας.

Αυτό που ναι μεν έχει μεγάλη δυναμική, αλλά δεν είναι τόσο συνηθισμένο στη χρήση είναι το Twitter. Μπορεί να μην το χρησιμοποιούν όλοι, αλλά είναι η ιδανική πλατφόρμα για να σχολιάσεις εκπομπές, ριάλιτι ή κάποιο άλλο συμβάν. Τώρα όμως εξελίσσεται και αυτό και η αλλαγή που έρχεται –αν είσαι συχνός χρήστης της εφαρμογής- θα σε ενθουσιάσει. Νόμιζες πως μόνο το Facebook, το Instagram και το What’s app έχουν δικαίωμα στα stories; Αν ναι έκανες λάθος.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε το Instagram λοιπόν και το Twitter που μετά τα tweets φέρνει τα fleets. Το Twitter ήταν μια από τις τελευταίες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης από την οποία έλειπαν τα stories και τώρα έρχονται και σε αυτή. Μόνο που αντί για stories θα ονομάζονται fleets. Το νέο χαρακτηριστικό έχει γίνει διαθέσιμο σε Βραζιλία και Ιταλία και μελλοντικά θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται.

Όπως συμβαίνει και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα, τα stories του Twitter θα είναι διαθέσιμα για 24 ώρες και μετά θα εξαφανίζονται. Τα fleets θα μπορούν να είναι απλά κείμενα ή posts με multimedia περιεχόμενο, όπως εικόνες, gifs ή βίντεο. Τα fleets από λογαριασμούς που ακολουθείς θα εμφανίζονται στην κορυφή του feed σου ως στρογγυλά εικονίδια, με το μπλε χρώμα του Twitter να τα περιβάλει, αν δεν τα έχεις δει ακόμα. Το πρώτο fleet, στα αριστερά, θα είναι η εικόνα του προφίλ σου όπως ακριβώς σε Instagram και Facebook, με ένα σύμβολο καθώς από εκεί θα μπορείς να φτιάξεις και να ανεβάσεις τα δικά σου fleets.

Μόλις λοιπόν τελειώσει η δοκιμαστική χρήση τους, τότε θα γίνουν διαθέσιμα και στις υπόλοιπες χώρες που υποστηρίζουν το Twitter σαν εφαρμογή.