Τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα ήρθαν και στην Ελλάδα

Τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα ήρθαν και στην Ελλάδα

Χάρη στη νέα λειτουργία του Viber οι χρήστες έχουν ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο της πληροφορίας που κοινοποιούν

Η Rakuten Viber, η εταιρεία πίσω από μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία παρουσιάζει τα πολυαναμενόμενα «αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα», που είναι πλέον διαθέσιμα σε όλες τις προσωπικές συνομιλίες. Μέχρι σήμερα ήταν μια λειτουργία που έβρισκε κανείς στις μυστικές συνομιλίες, αλλά πλέον όλοι οι χρήστες θα μπορούν να βάζουν χρονοδιακόπτη για δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες ή ακόμη και ημέρες, όταν στέλνουν κάποιο κείμενο, φωτογραφία, βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο τύπο αρχείου. Η αντίστροφη μέτρηση μέχρι την διαγραφή του περιεχομένου ξεκινά αυτόματα από τη στιγμή που ο παραλήπτης δει το απεσταλμένο μήνυμα. Η νέα λειτουργία ισχυροποιεί τη θέση του Viber ως της πιο ασφαλούς εφαρμογής για αποστολή μηνυμάτων.

Για να στείλει ένα αυτοκαταστρεφόμενο μήνυμα, ο χρήστης πρέπει:

  • Να πατήσει στο εικονίδιο του ρολογιού, στο κάτω μέρος της συνομιλίας, και να επιλέξει το χρόνο μέχρι τη διαγραφή του μηνύματος.
  • Να πληκτρολογήσει και να στείλει το μήνυμα στον παραλήπτη.

Το Viber έχει αποδείξει τη δέσμευσή του να προστατεύσει την ιδιωτικότητα στην ως τώρα ιστορία του. Σε μια σειρά από καινοτομίες όσον αφορά τις εφαρμογές μηνυμάτων, το Viber πρώτο παρουσίασε την επιλογή «διαγραφή μηνύματος» το 2015, έφερε την κρυπτογράφηση end-to-end το 2016 σε κάθε συνομιλία και τις κρυφές και μυστικές συνομιλίες το 2017. Πλέον, στο πλαίσιο της ίδιας δέσμευσης, ανακοινώνει και τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα σε όλες τις συνομιλίες. Η νέα λειτουργία περιέχει και ειδοποίηση λήψης screenshot από τον παραλήπτη.

«Είμαστε περήφανοι για την λειτουργία των αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων σε όλες τις συνομιλίες 1-προς-1. Τα πρωτοπαρουσιάσαμε στο Viber το 2017 ως μέρος της εμπειρίας των μυστικών συνομιλιών και με τον καιρό πειστήκαμε ότι μια παρόμοια λειτουργία που θα ισχυροποιούσε την εμπιστευτικότητα, περιλαμβανομένης και της αποστολής ειδοποίησης αν ο παραλήπτης τραβήξει ένα screenshot του μηνύματος, θα έπρεπε προστεθεί και στις απλές συνομιλίες. Αυτή η κίνηση είναι ένα ακόμη βήμα στο ταξίδι μας για να είμαστε η ασφαλέστερη εφαρμογή μηνυμάτων στον κόσμο» είπε ο Ofir Eyal, COO της Rakuten Viber.