10 λάθη που κάνεις που κάνεις κι εμποδίζουν τη γρήγορη φόρτιση στο κινητό

Νάνσυ Μητσοστέργιου
10 λάθη που κάνεις που κάνεις κι εμποδίζουν τη γρήγορη φόρτιση στο κινητό

Να γιατί το κινητό σου δεν φορτίζει ποτέ γρήγορα

Έχεις παρατηρήσει τελευταία πως το κινητό σου εξαντλεί πολύ γρήγορα την μπαταρία του και όταν το βάζεις να φορτίσει αργεί πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο; Ψάχνεις να δεις τι φταίει όμως σκέφτεσαι και νομίζεις πως εσύ τα κάνεις όλα σωστά; Μάλλον δεν είναι έτσι τα πράγματα γιατί για το αργό φόρτισμα υπάρχουν κάποια πράγματα που κάνεις εσύ λάθος και το εμποδίζεις. Μπορεί βέβαια ενίοτε να φταίει και ο φορτιστής σου, ωστόσο όπως και να έχει πρέπει να παρακολουθήσεις το βίντεο που ακολουθεί και να δεις ποια είναι τα λάθη αυτά που παρεμποδίζουν τη γρήγορη φόρτιση του.

Αρχικά να ξέρεις πως μπορεί η θήκη να προστατεύει το κινητό σου, όμως όταν το φορτίζεις η αλήθεια είναι πως δεν είναι και τόσο χρήσιμη. Η μπαταρία ανεβάζει θερμοκρασία λόγω του ότι είναι καλυμμένη στη διάρκεια της φόρτισης και κάπως έτσι δυσκολεύεται να φορτίσει πιο γρήγορα. Μπορείς λοιπόν όσο βάζεις το κινητό σου να φορτίζει να το βγάζεις από τη θήκη του έτσι ώστε αυτή να γίνεται πιο εύκολα και γρήγορα και χωρίς να ταλαιπωρείται το κινητό σου.

Άλλο ένα λάθος που κάνεις είναι που αφήνεις το κινητό σου να κρέμεται όσο αυτό φορτίζει. Είναι προτιμότερο, όσο κοντό και να είναι το καλώδιο να κάνεις κάτι σαν «κούνια» για το κινητό σου και να το στηρίξεις εκεί.

Αν έχεις χάσει το βύσμα της πρίζας και έχεις μόνο καλώδιο που θες να συνδέσεις με κάποιον υπολογιστή, μόλις το βάλεις επίλεξε την επιλογή «μόνο φόρτιση» για να ολοκληρωυθεί πιο γρήγορα η διαδικασία. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα powerbank.

Δες το βίντεο παρακάτω και ανακάλυψε τα υπόλοιπα λάθη που κάνεις.