3 απλοί τρόποι να βελτιώσεις το σήμα του WiFi σου

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 απλοί τρόποι να βελτιώσεις το σήμα του WiFi σου

Πόσο νευριάζεις όταν έχεις φουλ σήμα αλλά δεν κάνει τίποτα;

Το διάστημα αυτό που πέρασε και όλοι με τον κορονοϊό δουλεύαμε από τα σπίτια μας, νιώσαμε πιο έντονη από ποτέ την ανάγκη να πάρουμε το router και να το πετάξουμε από τη βεράντα. Θα ‘ναι ψέμα αν δεν παραδεχτείς πως κι εσύ σκέφτηκες να το κάνεις. Υπήρχαν φορές που ενώ το router σου σου έδειχνε ότι είχε φουλ σήμα, στην πραγματικότητα δεν κινούνταν τίποτα απολύτως.

Αν λοιπόν αυτό ξανασυμβεί και δεν είναι πρόβλημα που πρέπει να λυθεί με τον πάροχό σου, να 3 πράγματα που μπορείς να κάνεις για να πιάσει καλύτερα.

#1. Άλλαξε θέση στο router σου
Τα σήματα Wi-Fi τείνουν να είναι ισχυρότερα όταν είναι οριζόντια από τo router και όταν αυτό βρίσκεται στον ίδιο όροφο ενός σπιτιού με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες σε αυτό. Εάν είναι δυνατόν, προσπάθησε να μετακινήσεις το router (ενώ εξακολουθείς να είσαι συνδεδεμένη στο μόντεμ) σε μια πιο κεντρική τοποθεσία στο σπίτι σου, όπως ας πούμε στον κεντρικό διάδρομο. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, προσπάθησε τουλάχιστον να τοποθετήσεις τη συσκευή όσο πιο ψηλά μπορείς, αρκεί να φτάνουν τα καλώδια. Η τοποθέτηση του router σε ένα ψηλό ράφι είναι πολύ καλύτερη από την απόκρυψή του σε ένα ντουλάπι κοντά στο πάτωμα. Λιγότερα εμπόδια (όπως τοίχοι) μεταξύ του router και των κεραιών στο εσωτερικό του φορητού υπολογιστή σου θα βελτιώσουν την εμπειρία σου.

#2. Χρησιμοποιήστε αντ 'αυτού ένα καλώδιο Ethernet
Με όλες τις εξελίξεις στην ασύρματη τεχνολογία, είναι αντίθετο να επιστρέψεις σε μια ενσύρματη σύνδεση, αλλά η σύνδεση του φορητού σου υπολογιστή απευθείας με το router με καλώδιο Ethernet βελτιώνει τα πράγματα με δύο τρόπους: Οι ενσύρματες συνδέσεις στο σπίτι σου είναι πάντα πιο γρήγορες και πιο αξιόπιστες από τις ασύρματες. Επίσης, βγάζεις τον φορητό υπολογιστή σου από το Wi-Fi, απελευθερώνοντας το σήμα για άλλες συσκευές που δεν μπορούν να συνδεθούν, όπως τα έξυπνα ηχεία σου ή τα iPad των παιδιών σου (αν είσαι μαμά) στο σαλόνι.

#3. Αγόρασε καινούργιο router
Μερικές φορές το πρόβλημά σου δεν είναι γενικά το αργό διαδίκτυο, αλλά ένα αδύναμο σήμα σε ένα μέρος του σπιτιού. Εάν έχεις νεκρή ζώνη, μια φθηνή επέκταση Wi-Fi μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις τα σήματα Wi-Fi, είτε γύρω από ένα εμπόδιο όπως τζάκι και καμινάδα στο κέντρο ενός σπιτιού ή ένα μακρινό υπνοδωμάτιο. Είναι μια φθηνή λύση επειδή απλώς επαναλαμβάνουν τα σήματα μέχρι το router σου. Έχε στο νου σου ωστόσο, ότι οι επεκτάσεις μπορούν συχνά να επιβραδύνουν τη συνολική απόδοση λόγω αυτής της μεταπήδησης. Αν όμως το πρόβλημα βρίσκεται και σε άλλα δωμάτια του σπιτιού, τότε καλό θα ήταν να αλλάξεις router αφού μπορεί να έχει πρόβλημα η συσκευή.