Δύο εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το άγχος και το στρες

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Δύο εφαρμογές που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις το άγχος και το στρες

Γιατί κανείς δεν θέλει να ζει με άγχος

Ο διαλογισμός υπάρχει εδώ και αιώνες. Μόλις πρόσφατα, μελέτες έδειξαν ότι αυτή η αρχαία πρακτική, η οποία βοηθά στη δημιουργία προσοχής - μια αίσθηση παρουσίας και εστίασης- έχει πραγματικά οφέλη για την υγεία. Έχει υπάρξει πολλή έρευνα που δείχνει ότι ακόμη και να κάνουμε λίγα λεπτά διαλογισμού την ημέρα έχει οφέλη για το άγχος, το στρες και για τη συνολική διάθεσή σου.

Όσο περισσότερο διαλογίζεσαι και επιτυγχάνεις την προσοχή, τόσο καλύτερα θα νιώσεις. Και χάρη σε μερικές έξυπνες και εύκολες εφαρμογές, δεν χρειάζεται να φύγεις από το σαλόνι σου για να αποκομίσεις τα οφέλη. Υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές διαλογισμού που προσφέρουν καθοδηγούμενες συνεδρίες, χαλαρωτικές λίστες αναπαραγωγής και καθημερινές υπενθυμίσεις για να προσέχεις.

Ωστόσο, με τόσες πολλές επιλογές, πώς ξέρεις ποια εφαρμογή διαλογισμού είναι κατάλληλη για εσένα; Δες δύο εφαρμογές που ίσως σε βοηθήσουν.

#1. Headspace

Αυτή η εφαρμογή είναι απλή και προσιτή για αρχάριους διαλογισμού. Οι περισσότερες από τις δωρεάν συνεδρίες δουλεύουν στη διδασκαλία του χρήστη πώς να διαλογίζεται και να τοn διευκολύνει στην πρακτική, ενώ αναγνωρίζει επίσης ότι ο διαλογισμός μπορεί να είναι δύσκολος. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την εφαρμογή εξ’ ολοκλήρου όμως θα πρέπει να πληρώσεις κάτι. Για να ξεκλειδώσεις τα υπόλοιπα επίπεδα θα πρέπει να δώσεις κάτι (αν θέλεις, αλλιώς αλλάζεις εφαρμογή). Το Headspace προσφέρει διαλογισμό για τα πάντα, από άγχος και στρες έως ύπνο και από προσωπική ανάπτυξη έως και σωματική υγεία.

#2. 10% Happier

Αυτή η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Dan Harris, συγγραφέα του βιβλίου 10% Happier και πρώην παρουσιαστή ειδήσεων που στράφηκε στο διαλογισμό αφού υπέστη κρίση πανικού όταν ήταν live στην τηλεόραση. Η εφαρμογή 10% Happier προσφέρει μερικούς δωρεάν βασικούς διαλογισμούς και καθημερινές υπενθυμίσεις, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του περιεχομένου είναι κλειδωμένο κι έχει κάποια συνδρομή.

Οι ειδικοί συνιστούν συγκεκριμένα το βιβλίο του Harris και σημειώνουν ότι η εφαρμογή του «έχει πολύ γνωστούς ειδικούς στο διαλογισμό». Η εφαρμογή προσφέρει μια δωρεάν δοκιμή 7 ημερών για συμμετοχή, επιτρέποντάς σου να αποφασίσετε αν αξίζει την επένδυση.