Το Instagram έγινε 10 και μόλις μας έκανε πιο εύκολο να βρούμε ένα παλιό story

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Το Instagram έγινε 10 και μόλις μας έκανε πιο εύκολο να βρούμε ένα παλιό story

Έχεις όχι μία, αλλά τρεις επιλογές αναζήτησης

Το Instagram έγινε φέτος δέκα χρονών και μας έχει κάνει ένα πολύ εύχρηστο δώρο. Όχι δεν αναφερόμαστε στο γεγονός πως μπορούμε να επιλέξουμε μόνοι μας το εικονίδιο με το οποίο θα εμφανίζεται στην αρχική μας το app, αλλά σε αυτό που πλέον αν ψάχνεις κάποιο παλιό σου story (από τα τελευταία δύο χρόνια που άρχισαν να αποθηκεύονται) υπάρχει ένα πολύ εύκολος τρόπος για να το βρεις.

Μέχρι πρότινος απλά πήγαινες στην αρχειοθήκη έκανες scroll προς τα πίσω και ανάλογα με την ημερομηνία και τη χρονιά έβρισκες το story. Τώρα εκτός από αυτόν τον τρόπο προστέθηκαν ακόμη δύο και κάπως έτσι η ζωή μας έγινε λίγο πιο εύκολη ακόμη. Για να είμαστε ειλικρινείς από τότε που το Instagram μπήκε κάτω από τις φτερούγες του Mark Zuckerberg έχει εξελιχθεί τόσο, που και το facebook να μην υπήρχε, δεν θα υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Πώς μπορείς όμως τώρα να βρεις τα stories σου; Αν ανοίξεις την εφαρμογή, μπεις στο προφίλ σου και πατήσεις τις τρεις γραμμές επάνω δεξιά θα σου εμφανίσει μία λίστα επιλογών. Εσύ θα πατήσεις εκεί που λέει αρχειοθήκη. Και μόλις το κάνεις αυτό θα σε βγάλει στα story σου. Όπως θα παρατηρήσεις η σελίδα έχει τρεις υποκατηγορίες όπου πατώντας στην καθεμία βλέπεις τα story ανάλογα με την επιλογή που πάτησες.

Η πρώτη και κύρια είναι αυτή που εμφανίζονται σαν μεγάλα εικονίδια στην οθόνη σου όπως ήταν πάντα, δίπλα αν πατήσεις το ημερολόγιο, σου βγάζει τους μήνες και τη χρονιά. Όποια μέρα του μήνα έχεις κάνει κάποιο story είναι μαρκαρισμένη (αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος).

Αν πάλι ψάχνεις το story από μια συγκεκριμένη τοποθεσία, δεν έχεις παρά να πατήσεις την τρίτη εναλλακτική, όπου θα σε βγάλει σε χάρτη και θα σου έχει κατηγοριοποιημένα τα story σου, γιατί μπορεί να θες ένα συγκεκριμένο από κάποιο ταξίδι αλλά να μη θυμάσαι ημερομηνία και μήνα.