Μα πόσο tech; Πέντε καθημερινά tasks που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Μα πόσο tech; Πέντε καθημερινά tasks που δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου

Μπορεί να ανήκω στη γενιά των Millennials και όχι σε εκείνη της Gen Z όμως, όπως για τους περισσότερους νέους και νέες της γενιάς μου, έτσι για εμένα, η τεχνολογία αποτελεί μέρος της ζωής μου.

Facebook, Instagram, Twitter, Tik Tok. Όλα «παίζουν» στο smartphone μου. Αλήθεια όμως, είναι τα social media αρκετά για να μας κάνουν να νιώθουμε tech;

Τους τελευταίους οκτώ μήνες, όταν και λόγω των νέων δεδομένων στη ζωή μας άρχισα να περνάω περισσότερο χρόνο στο σπίτι, χρειάστηκε να στραφώ στην τεχνολογία περισσότερο από ποτέ άλλοτε, προκειμένου να φέρνω εις πέρας βασικές, καθημερινές υποχρεώσεις. Η τηλεργασία, η γυμναστική στο σπίτι μέσω εφαρμογών και φυσικά η επικοινωνία με αγαπημένα μου πρόσωπα που ζουν μακριά, αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητάς μου και γίνονται πίσω από μία οθόνη και δη, με τη βοήθεια ενός «έξυπνου» κινητού.

Αυτό που συνειδητοποίησα πρόσφατα όμως, είναι το ότι υπάρχουν πολλά ακόμη καθημερινά tasks που μπορούμε να πραγματοποιούμε με τα smartphones μας και τα οποία, πολλοί από εμάς, δεν γνωρίζαμε. Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να κάνεις την καθημερινότητα σου λίγο πιο εύκολη και tech, ρίξε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί. Σε αυτή θα ανακαλύψεις πέντε tasks τα οποία πιθανότατα δεν ήξερες ότι μπορείς να κάνεις με το κινητό σου και σίγουρα αξίζει να γνωρίζεις.

Ιδού τι ακόμη μπορείς να κάνεις με το κινητό σου σήμερα!

#1 Να σκουπίζεις και να σφουγγαρίζεις το σπίτι από τον καναπέ ή ενώ είσαι εκτός

Απίστευτο και όμως αληθινό. Τη δεκαετία του 2020 ακόμη και οι δουλειές του σπιτιού πηγαίνουν σε άλλο επίπεδο, με ένα «κλικ» ή με ένα «άγγιγμα» στην οθόνη του smartphone σου. Αρκεί να «κατεβάσεις» στο κινητό σου το iRobot HOME για να κάνεις σήμερα τις ρομποτικές σκούπες iRobot Roomba και τις ρομποτικές σφουγγαρίστρες iRobot Braava να καθαρίσουν το σπίτι σου ενώ εσύ είσαι εκτός, εργάζεσαι ή χαλαρώνεις στον καναπέ. Απλώς πατάς το κουμπί Clean στο κινητό και τα ρομπότ… πιάνουν δουλειά. Να αναφέρω απλώς ότι η iRobot Roomba i7+ σκουπίζει, φορτίζει και αδειάζει μόνη της τον κάδο της σε μια σακούλα μιας χρήσης και εσύ, απλώς πετάς μετά τη σακούλα (χωρίς να χρειαστεί να έρθεις, δηλαδή, σε επαφή με τη βρομιά), ενώ προσανατολίζεται τέλεια σε κάθε χώρο του σπιτιού και μάλιστα, επιλέγει πάντοτε την καλύτερη τεχνική καθαρισμού, ανάλογα με τη βρομιά που υπάρχει σε κάθε χώρο. Χάρη στην «έξυπνη» χαρτογράφηση αποτυπώματος (imprint) δε, αναγνωρίζει το κάθε δωμάτιο και έτσι μπορείς να επιλέγεις μέσα από το κινητό σου ποιες συγκεκριμένες περιοχές θα καθαρίσει το ρομπότ και πότε. Ναι, τόσο tech μπορεί να γίνει σήμερα η ζωή σου.

queen1

#2 Να ελέγχεις αν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς περιέχουν βλαβερά συστατικά

Με την ευεξία και όρους όπως το wellness και το wellbeing να αποτελούν πλέον μέρος του καθημερινού μας λεξιλογίου, το να γνωρίζεις αν τα προϊόντα που αγοράζεις από το σουπερ μάρκετ ή τα καλλυντικά και τα είδη περιποίησης που χρησιμοποιείς κάθε μέρα, περιέχουν βλαβερά συστατικά, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν μάθαινες ότι σήμερα μπορείς να κάνεις ακριβώς αυτό, απλώς σκανάροντας με το κινητό σου τα barcodes των προϊόντων που σε ενδιαφέρουν. Υπάρχουν πολλά apps που μπορείς να «κατεβάσεις» στο κινητό σου δωρεάν για να κάνεις ακόμη πιο ασφαλή την καθημερινότητά σου, όπως για παράδειγμα το Detox Me αλλά και το Think Dirty, εφαρμογές που σίγουρα αξίζουν μια θέση στο smartphone σου.

queen2

#3 Να ανάβεις ή να σβήνεις τα φώτα και την τηλεόραση με μία φωνητική εντολή

Όσο εσύ χαλαρώνεις, το smartphone σου εργάζεται για εσένα. Διότι εκτός από να σκουπίζεις το σπίτι σου με ένα iRobot, σήμερα μπορείς επίσης με τη βοήθεια του κινητού σου να ανάψεις τα φώτα ή την τηλεόραση, χωρίς να κουνηθείς από τη θέση σου και δη, με μία φωνητική εντολή. Αν έχεις ακόμη τη συνήθεια να κοιμάσαι στον καναπέ το βράδυ, τότε ψάξε λίγο περισσότερο το θέμα. Το να συνεχίζεις να κοιμάσαι ανενόχλητη, χωρίς να χρειάζεται να σηκωθείς για να κλείσεις τα φώτα ή την τηλεόραση, αποτελεί μία μικρή «πολυτέλεια».

queen3

Μία ακόμη tech «ανακάλυψη» που θέλω να μοιραστώ επίσης μαζί σου, στην περίπτωση που θέλεις να κάνεις ακόμη πιο «έξυπνο» το σπίτι σου, είναι το ότι οι ρομποτικές σκούπες και σφουγγαρίστρες Roomba και Braava, μέσω του Home App που διαθέτουν, μπορούν να συνδυαστούν με τις υπόλοιπες «έξυπνες» συσκευές του σπιτιού σου. Δοκίμασε να μετατρέψεις τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και θα πάρεις μία «γεύση» από το τι σημαίνει «έξυπνο» σπίτι. Ντύνεσαι γρήγορα και βγαίνεις από το σπίτι για μία σύντομη προπόνηση ή για να πας στο σούπερ μάρκετ. Κλειδώνεις, λοιπόν, την «έξυπνη» κλειδαριά σου και τότε, εκείνη δίνει εντολή στη Roomba αλλά και τη Braava… να ξεκινήσουν τη δουλειά. Όταν εσύ επιστρέφεις, λοιπόν, δεν έχεις να σκεφτείς το σκούπισμα και το σφουγγάρισμα!

queen4

#4 Να μετράς τους παλμούς της καρδιάς σου

Τώρα που ακόμη και η καθημερινή άσκηση αποτελεί… σπιτική υπόθεση, το να μπορείς να μετράς τους ρυθμούς της καρδιάς σου μετά την online γυμναστική εντός, έχει σίγουρα ενδιαφέρον. Υπάρχουν, λοιπόν, δωρεάν εφαρμογές για Android και iPhone, όπως το Instant Heart Rate app, που σε βοηθούν να δεις πόσο γρήγορα χτυπάει η καρδιά σου και πότε… ανεβάζεις παλμούς. Έχοντας, λοιπόν, άμεση πρόσβαση σε αυτή την πληροφορία με τη βοήθεια του κινητού σου, θα μπορείς να γνωρίζεις αν προσπαθείς αρκετά ή αν μπορείς να ανεβάσεις και άλλο τους ρυθμούς σου, όταν κάνεις για παράδειγμα tabata στο σπίτι. Όσο για τον ιδρώτα στο πάτωμα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Με ένα «άγγιγμα» στην οθόνη του smartphone σου και μέσω του Home App, η ρομποτική σφουγγαρίστρα Braava θα κάνει το σαλόνι σου να λάμψει στη στιγμή!

queen5

#5 Να μην καλείς τους πρώην σου και να μην σκρολάρεις στα SoMe όσο εργάζεσαι

Τέλος, δεν θα μπορούσα να μην παραθέσω αυτές τις δύο απίθανες και σε πολλές περιπτώσεις «σωτήριες» δυνατότητες που μας προσφέρει σήμερα η τεχνολογία. Μπορεί να μην το γνώριζες όμως, υπάρχουν εφαρμογές, τις οποίες αν «κατεβάσεις» στο κινητό σου, θα σε εμποδίσουν από το να κάνεις τηλεφωνήματα για τα οποία μπορεί να μετανιώσεις αργότερα (όπως εκείνο στον πρώην σου) ή θα σε βοηθήσουν να παραμένεις συγκεντρωμένη στην τηλεργασία σου, αποτρέποντας το συνεχές σκρολάρισμά σου στα social media. To Forest: Stay Focused αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή σε αυτή την περίπτωση, αφού σε κρατά μακριά από online περισπασμούς. Πρόκειται μια εφαρμογή η οποία σε επιβραβεύει όσο μένεις μακριά από το Facebook,το Instagram και άλλες εφαρμογές στο κινητό σου και σίγουρα αξίζει την προσοχή σου.

queen6

Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, η καθημερινότητά σου μπορεί να γίνει λίγο πιο εύκολη και tech σήμερα με τη βοήθεια του smartphone σου. Έχεις κάθε λόγο, λοιπόν, να «κατεβάσεις» στο κινητό σου τις εφαρμογές εκείνες, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να καθαρίσεις το σπίτι, να φροντίσεις την ευεξία σου και να βελτιώσεις τις αποδόσεις σου πιο εύκολα από ποτέ. Εγώ έκανα ήδη την αρχή από το iRobot HOME και οφείλω να ομολογήσω ότι αισθάνομαι πως ζω ήδη στο «αύριο»!