Ψάχνεις για νέο smartphone; Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις!

Ψάχνεις για νέο smartphone; Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξεις!

Βιντεοκλήσεις, digital meetings με τους συναδέλφους, αγορές, πληρωμές λογαριασμών, σκρολάρισμα στα social media, chatting, online γυμναστική, φωτογραφίες, βίντεο και φυσικά, παρακολούθηση σειρών και ταινιών.

Το smartphone σου έχει μετατραπεί πλέον σε ένα πολυ-εργαλείο. Αλήθεια όμως, είσαι σίγουρη ότι μπορεί να ικανοποιεί όλες τις νέες σου ανάγκες; Βλέπεις, ένα smartphone στις μέρες μας, αποτελεί μία συσκευή που μπορεί πράγματι να αναβαθμίσει την καθημερινότητά σου, είτε πρόκειται για την εργασία σου, είτε για τη διασκέδαση, για την επικοινωνία με τους αγαπημένους σου, την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεών σου, ακόμη και το wellbeing σου.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που αισθάνεσαι ότι έχει έρθει η ώρα να πάρεις καινούριο κινητό ή θέλεις απλώς να κάνεις λίγο πιο άνετη και tech τη νέα σου καθημερινότητα, αλλά δεν «το έχεις» με την τεχνολογία -πέρα από τις selfies και τα social media, δηλαδή- έχεις κάθε λόγο να αλλάξεις smartphone. Πριν προχωρήσεις στην αγορά σου, ωστόσο, καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί, για να είσαι σίγουρη ότι το νέο σου κινητό, θα σε καλύπτει πλήρως και θα σου προσφέρει κάθε μέρα μία premium εμπειρία smartphone. Όλα αυτά, βέβαια, χωρίς να βγεις εκτός budget.

Σίγουρα, οι συμβουλές που θα σου δώσουν οι φίλοι και οι γνωστοί σου, αν τους ρωτήσεις τι κινητό να πάρεις, είναι πολλές. Όμως, αυτό που έχει σημασία, είναι να μείνεις στις βασικές σου ανάγκες. Η δική μας έρευνα αγοράς την περίοδο που διανύουμε, πάντως, μας οδήγησε στα νέα smartphones της σειράς OnePlus Nord N, το OnePlus Nord N10 5G και το OnePlus Nord N100, με το πρώτο να έχει κερδίσει λίγο περισσότερο την προσοχή μας, για τους λόγους που θα ανακαλύψεις ακριβώς παρακάτω. Ενδεχομένως και επειδή όταν το ανοίγεις για πρώτη φορά σου δίνει την αίσθηση ότι είναι ένα smartphone εξαιρετικά ποιοτικό που αξίζει να το προσέξεις. Τουλάχιστον, έτσι αισθανθήκαμε όταν πιάσαμε για πρώτη φορά στα χέρια μας το OnePlus Nord N10 5G.

one plus mesa 4

Κάμερα σε άλλο level

Αν υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο προσέχουμε λίγο περισσότερο στα smartphones σήμερα, αυτό είναι η κάμερα. Θέλουμε να μπορούμε να καταγράφουμε με άψογο τρόπο τις στιγμές μας και φυσικά, να τις μοιραζόμαστε στα social media ή με τους αγαπημένους μας. Είτε στείλουμε, λοιπόν, τα βίντεο και τις φωτογραφίες στους φίλους μας μέσω Viber ή τα «ανεβάσουμε» στο Instagram, το Facebook ή το TikTok, θέλουμε να έχουν καλή ποιότητα. Για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα smartphone που έχει εξαιρετική κύρια κάμερα ή ακόμη καλύτερα, ένα πανίσχυρο σύστημα κύριας τετραπλής κάμερας, όπως εκείνο που διαθέτει το OnePlus Nord N10 5G. Το συγκεκριμένο κινητό σου επιτρέπει ουσιαστικά να καταγράφεις και την παραμικρή λεπτομέρεια στις φωτογραφίες σου, χάρη στον κύριο φακό των 64 MP και τον εξαιρετικά ευρυγώνιο φακό 119 μοιρών που διαθέτει, αλλά και τους αποκλειστικούς macro και monochrome φακούς του.

Τι σημαίνουν με λίγα λόγια όλα τα παραπάνω; Ότι οι φωτογραφίες που θα τραβήξεις τόσο με αρκετό φως, όσο και κατά τη διάρκεια της νύχτας, θα κινούνται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα. Οι λήψεις που κάναμε, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν σε τέτοιο επίπεδο ώστε για πρώτη φορά δεν είχαμε κανέναν ενδοιασμό να τις «ανεβάσουμε» αμέσως στο Instagram. Πολύ καλής ποιότητας, χωρίς τον αποκαλούμενο «κόκκο», ήταν από τις περιπτώσεις που πραγματικά ευχαριστηθήκαμε να τραβάμε φωτογραφίες το βράδυ.

Όσο για τις selfies και τις βιντεοκλήσεις σου, να αναφέρουμε απλώς ότι το OnePlus Nord N10 5G έχει επίσης μπροστινή κάμερα 16 M, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι η ποιότητα στη λήψη της εικόνας «ανεβαίνει» σε τέτοιο επίπεδο, ώστε δεν θα ανησυχείς για το πώς θα φαίνεσαι στην οθόνη των φίλων ή των συναδέλφων σου. Μάλιστα, ήταν τόσο καλό το επίπεδο, ώστε δεν ήταν λίγες οι φίλες που σε κάθε call ρωτούσαν για το τι «κόλπα» έχουμε κάνει!

one plus mesa 3

Η εμπειρία θέασης σε πρώτο πλάνο

Στη νέα πραγματικότητα που βιώνουμε, κατά τη διάρκεια της οποίας η διασκέδαση εντός έχει γίνει ο «κανόνας» στη ζωή μας, το να παρακολουθείς ταινίες, σειρές, βίντεο ή να παίζεις από το κινητό σου, αποτελούν καθημερινές συνήθειες. Για να μπορείς να απολαμβάνεις, λοιπόν, όλα τα παραπάνω στον μέγιστο βαθμό, χρειάζεσαι και ένα smartphone με μία καλή οθόνη που δεν θα «κολλάει» πουθενά και φυσικά, δυνατά ηχεία για να πηγαίνεις τις κινηματογραφικές βραδιές στο σπίτι, σε άλλο επίπεδο. Το OnePlus Nord N10 5G, λοιπόν, που μόλις κυκλοφόρησε στην σούπερ τιμή των 359 ευρώ (ναι, είναι σούπερ για όλα όσα προσφέρει), προσφέρει γρήγορη και ομαλή εμπειρία θέασης, χάρη στην οθόνη FHD+ 6,49 ιντσών που διαθέτει -και δη με ρυθμό ανανέωσης 90 Hz- ενώ έχει και δυνατά, διπλά ηχεία που σου προσφέρουν μια συναρπαστική εμπειρία κάθε φορά.

Ο υψηλός ρυθμός ανανέωσης είναι το «κλειδί» στο συγκεκριμένο smartphone καθώς βελτιώνει σημαντικά την αναπαραγωγή βίντεο, ενώ βοηθά πολύ και όταν παίζεις video games. Αρκεί να βάλεις το νέο σου smarthone δίπλα σε μία συσκευή με χαμηλότερο ρυθμό ανανέωσης για να καταλάβεις αμέσως τη διαφορά. Τουλάχιστον, αυτό είδαμε και εμείς όταν κάναμε τη συγκεκριμένη δοκιμή. Αν και εκεί που κάνει τη διαφορά είναι όταν παίζεις παιχνίδια ή βλέπεις το Emily in Paris στο Netflix!

one plus mesa 2

Η πιο προσιτή premium εμπειρία 5G

Κακά τα ψέματα. Το 5G είναι πλέον πολύ κοντά και στη χώρα μας και θα αλλάξει προς το καλύτερο τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς το smartphone σου. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά είναι οι σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες λήψης και αποστολής δεδομένων που προσφέρει η 5η γενιά κινητής τηλεφωνίας. Στην Ελλάδα, τα πρώτα εμπορικά δίκτυα θα είναι σε λειτουργία το α’ τρίμηνο του 2021. Και για να μην ψάχνεις τότε να αλλάξεις εκ νέου το smartphone σου, το OnePlus Nord N10 5G είναι μία εξαιρετική πρόταση που είναι διαθέσιμη από τώρα. Και το κυριότερο, θα το βρεις σε μία τιμή που το βάζει στη λίστα με τις πιο προσιτές συσκευές 5G.

Δεν «παίζει» να ξεμείνεις από μπαταρία

Στην εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, το να ξεμένεις από μπαταρία, είναι κάτι περισσότερο από ενοχλητικό. Είναι σημαντικό, λοιπόν, να φροντίσεις ώστε το νέο σου κινητό, να έχει μια μεγάλη μπαταρία, η οποία μάλιστα θα φορτίζει και απίστευτα γρήγορα. Ακόμη καλύτερο, βέβαια, είναι το να επιλέξεις ένα smartphone που διαθέτει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία φόρτισης, Warp Charge. Αυτή την τεχνολογία, λοιπόν, την ανακαλύψαμε στα smartphones της σειράς OnePlus Nord N, το OnePlus Nord N10 5G , ενώ και το OnePlus Nord N100 (τo οποίo παρεμπιπτόντως μας τo φέρνει η αλυσίδα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στην τιμή των 199 ευρώ ) διαθέτει fast charger 18W. Για την ακρίβεια, το OnePlus Nord N10 5G διαθέτει μπαταρία 4300mAh με υποστήριξη του Warp Charge 30T. Η μπαταρία είναι ουσιαστικά τόσο μεγάλη, ώστε είναι μάλλον δύσκολο να πέσεις κάτω από το 10% μέσα στην ημέρα. Ακόμη και αν αυτό γίνει όμως, με μερικά λεπτά φόρτισης θα έχεις φθάσει στο 50%. Αν και πρακτικά, δεν χρειάστηκε κατά τη διάρκεια που είχαμε τη συσκευή στα χέρια μας να ψάξουμε για πρίζα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βασικά, ξεχάσαμε τον φορτιστή στην πρίζα δίπλα από το κρεβάτι…

Κανένα delete σε καμία φωτογραφία και κανένα app

Τέλος, αν υπάρχει ένα ακόμη στοιχείο που μπορεί να ξεχωρίσει ένα απλό smartphone από ένα εξελιγμένο, είναι ο αποθηκευτικός χώρος που διαθέτει. Ναι, σου αρέσει να βγάζεις αμέτρητες φωτογραφίες, να τραβάς βίντεο με την παραμικρή αφορμή και να «κατεβάζεις» συχνά νέες εφαρμογές. Και θέλεις να τα έχεις όλα στο κινητό σου! Για αυτό ακριβώς, αξίζει να πάρεις στα χέρια σου ένα smartphone με μεγάλη μνήμη -και φυσικά, δυνατότητα επέκτασης. Καλό είναι, λοιπόν, να γνωρίζεις πως το OnePlus Nord N10 5G διαθέτει και 128 GB αποθηκευτικού χώρου -και μάλιστα, επεκτάσιμου έως και 512 GB για αποθήκευση όλων των αγαπημένων σου εφαρμογών, παιχνιδιών, ταινιών και τραγουδιών. Ένα ακόμη plus που σίγουρα δεν μπορείς να παραβλέψεις. Όσον αφορά στη μνήμη, ανέρχεται στα 6 GB, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορείς να έχεις «ανοιχτές» ουκ ολίγες εφαρμογές και η συσκευή, δεν θα «σέρνεται»!

Εξαιρετική οθόνη, μεγάλη μνήμη, πολλά GB αποθηκευτικού χώρου, μεγάλη και «δυνατή» μπαταρία, πανίσχυρη κύρια κάμερα και 5G. Αυτά είναι τα στοιχεία που σίγουρα αξίζει να έχει το νέο σου smartphone για να κάνει τη νέα σου καθημερινότητα πιο άνετη και να αναβαθμίσει τις στιγμές σου εντός, είτε πρόκειται για τη διασκέδασή σου, είτε για την τηλεργασία. Όπως μπόρεσες να διαπιστώσεις, λοιπόν, δεν χρειάζεται να βγεις εκτός budget για να αποκτήσεις όλα τα παραπάνω. Με τα νέα smartphones της σειράς OnePlus Nord N, το σίγουρο είναι πως θα βγεις «κερδισμένη» σε πολλά σημεία.

one plus mesa 1