Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να ποστάρεις στο Instagram το 2021;

Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να ποστάρεις στο Instagram το 2021;

Αυτό το θέμα σε ενδιαφέρει πολύ.

Αν υπάρχει ένα θέμα που μας απασχολεί με τα ατομικά μας social media και τα post που ανεβάζουμε, αυτό είναι το πότε είναι η ιδανική μέρα και ώρα για να ποστάρουμε και να πάρουμε τα περισσότερα likes. Και αυτό μάλλον ανάλογα με τους αλγόριθμους αλλάζει. Σε μια έρευνα που έγινε μια μαθήτρια ήταν αποφασισμένη να βρει την ιδανική μέρα και ώρα. Γι’ αυτό ανέβαζε φωτογραφίες κάθε μέρα σε διαφορετικές ώρες για να να δει ποια είναι η κατάλληλη, ανάλογα με τα likes που είχε ανά λεπτό.

Μετά από εβδομάδες δοκιμών, ανακάλυψε ποια ώρα είχε τα περισσότερα likes και κατέληξε σε ένα συμπέρασμα. Για να δημιουργήσεις ένα αρκετά μεγάλο Instagram, πρέπει να δημιουργήσεις συναρπαστικό περιεχόμενο που πραγματικά αρέσει στο κοινό σου. Αλλά αν δεν δημοσιεύεις το περιεχόμενό σου την κατάλληλη στιγμή, τα περισσότερα από αυτά δεν θα τα δουν ποτέ.

Πώς καταλαβαίνεις λοιπόν τον βέλτιστο χρόνο για το κοινό σου;

Ο καλύτερος τρόπος για να βρεις έναν ιδανικό χρόνο δημοσίευσης είναι να δοκιμάσεις το χρονοδιάγραμμα των αναρτήσεών σου για να δειςε ποιος χρόνος ανάρτησης δημιουργεί την μεγαλύτερη αφοσίωση κοινού. Αν όμως δεν έχεις αρκετούς πόρους ή χρόνο για να πραγματοποιήσεις τις δικές σου δοκιμές, το Sprout Social, μια πλατφόρμα διαχείρισης κοινωνικών μέσων με περισσότερους από 20.000 πελάτες, σε καλύπτει.

Πέρυσι, ανέλυσαν τα δεδομένα των πελατών τους για να δουν ποια ώρα και μέρα οι δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημιούργησαν τη μεγαλύτερη αφοσίωση. Επίσης τμηματοποίησαν τα δεδομένα ανά κοινωνικό δίκτυο και βιομηχανία.

Κοιτάζοντας τα συγκεντρωτικά δεδομένα πελατών τους για το Instagram, μπορείς να δεις ότι οι επόμενες ημέρες και ώρες - στο Central Daylight Time (CDT) - είναι ιδανικές για τη δημιουργία της περισσότερης αφοσίωσης στο κοινωνικό δίκτυο.

Στη gallery που ακολουθεί θα δεις ποιες είναι οι ιδανικές ώρες και μέρες.