Επιτέλους, μπορείς να κρύψεις τα likes στο Instagram

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Επιτέλους, μπορείς να κρύψεις τα likes στο Instagram

Η νέα αλλαγή στην οποία προχώρησε το Instagram είναι για το καλό σου.

Όσο τα χρόνια περνούν και η τεχνολογία εξελίσσεται, τόσο κι εμείς ερχόμαστε πιο κοντά στα social media στους υπολογιστές και στα κινητά μας. Δεν είναι ψέμα άλλωστε, το γεγονός πως το κινητό μας και κατ’ επέκτασιν οι εφαρμογές που χρησιμοποιούμε, έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας.

Το Instagram είναι η εφαρμογή που τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούμε περισσότερο από κάθε άλλη, και κάθε της update δεν μας άφηνε πάντα με το χαμόγελο. Το τελευταίο διάστημα η μια αλλαγή διαδέχεται την άλλη και τώρα ερχόμαστε αντιμέτωπες με την πιο major αλλαγή στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ η εφαρμογή.

Πριν από έναν χρόνο οι ιθύνοντες του Instagram έκαναν γνωστό στους χρήστες πως δεν θα υπάρχουν τα likes πλέον στο account τους.

Αν δεν θυμάσαι τι σημαίνει αυτό και τι ακριβώς εννοούσαν διάβασε αυτό το κείμενο για να φρεσκάρεις τη μνήμη σου.

Το Instagram δίνει τώρα στους χρήστες την επιλογή απόκρυψης των likes στις φωτογραφίες τους από άλλους χρήστες, αλλά και την απόκρυψη των likes σε όλες τις φωτογραφίες που εμφανίζονται στη δική τους προσωπική ροή.



Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δοκιμαστικές αλλαγές που έκανε το Instagram να κρύβει τα likes για πάνω από έναν χρόνο. Αυτή η επιλογή θα έρθει σύντομα και στο Facebook. «Με αυτόν τον τρόπο, αν θέλεις, μπορείς να εστιάζεις στις φωτογραφίες και τα βίντεο που μοιράζεσαι, αντί να κοιτάζεις πόσα likes έχουν», ανακοίνωσε το Instagram την Τετάρτη 26 Μαΐου.

Σε μια μελέτη Instagram, η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ενημέρωσης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι χρήστες απολάμβαναν να μην βλέπουν τα likes επειδή αύξανε την εμπειρία, ενώ σε άλλους δεν άρεσε επειδή οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα likes για να κατανοήσουν τι είναι trend». Έτσι, η εφαρμογή σου δίνει τώρα την επιλογή να επιλέξεις.

Πώς θα ενεργοποιήσεις τη νέα επιλογή στο account σου;

Για να αποκρύψεις την εμφάνιση των likes πήγαινε στην ενότητα «Δημοσιεύσεις» του μενού «Ρυθμίσεις». Μπορείς να αποκρύψεις την επισήμανση «like» πριν κάνεις ένα post ή μπορείς να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις τη ρύθμιση ανά πάσα ώρα και στιγμή.



Στη gallery παρακάτω θα δεις και σε φωτογραφίες πώς ακριβώς θα κάνεις την αλλαγή, εάν το επιθυμείς.