Οι καλύτερες εφαρμογές για να βελτιώσεις τον ύπνο σου

Τσακιρίδου Χριστίνα
Οι καλύτερες εφαρμογές για να βελτιώσεις τον ύπνο σου

Ένα κλικ αρκεί για να καταπολεμήσεις τις αϋπνίες.

Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ή διαταραχές ύπνου. Το άγχος, το στρες και η αλόγιστη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών (κινητό, tablet, laptop κ.ά) είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που δεν σου επιτρέπουν να κοιμηθείς καλά.

Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολυτέλεια στην σημερινή εποχή



Περισσότεροι από 5 εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμετωπίζουν καθημερινά σοβαρό πρόβλημα με τον ύπνο τους, σύμφωνα με μια μελέτη του 2019 από το Iowa State University. Την ίδια ώρα είναι αρκετά ανυσηχητικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων κοιμάται με το κινητό δίπλα τους κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η σημασία του ύπνου για την καλή υγεία είναι τεράστια. Ωστόσο, με τους σύγχρονους φρενήρεις ρυθμούς της καθημερινότητας, δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι ένας καλός βραδινός ύπνος είναι πολλές φορές πολυτέλεια.

Σίγουρα σου έχει τύχει να ξαπλώνεις και να μην μπορείς να κοιμηθείς για αρκετές ώρες. Ευτυχώς η τεχνολογία έρχεται να δώσει για ακόμη μια φορά τη λύση. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές για android και I-phone οι οποίες θα σε βοηθήσουν να παρακολουθείς τους κύκλους του ύπνου σου και όχι μόνο.

5+2 εφαρμογές που πρέπει asap να κατεβάσεις

1) Headspace

2) Noisli

3) Pzizz

4) Slumber

5) Calm

6) Sleep Cycle

7) 10% Happier

Πηγή φωτογραφιών: unsplash.com