Η σημασία του να βρεις ένα ζευγάρι ακουστικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου!

Πατούλια Κατερίνα
Η σημασία του να βρεις ένα ζευγάρι ακουστικά κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου!

Έκανα την κίνηση «ματ» και αποφάσισα να αγοράσω ένα νέο ζευγάρι «έξυπνα» ακουστικά.

Κλείνοντας το κεφάλαιο «καλοκαιρινές διακοπές» και επιστρέφοντας με όρεξη και διάθεση στους γνώριμους, έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας, έδωσα μια υπόσχεση στον εαυτό μου: Αυτόν τον Σεπτέμβρη θα έκανα -επιτέλους- μία νέα αρχή.

Έχοντας γεμίσει τις «μπαταρίες» μου και ενώ μία νέα σεζόν ανοιγόταν μπροστά μου, αποφάσισα να γυρίσω σελίδα και να κάνω πράξη όσα δεν είχα καταφέρει το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή να κερδίσω την χαμένη μου συγκέντρωση, ώστε να γίνω πιο δημιουργική και παραγωγική στο γραφείο και να παραμένω συνεπής στις απογευματινές μου προπονήσεις, χωρίς να κάνω άσκοπες… κοπάνες.

Αφού κατέγραψα, λοιπόν, μία λίστα με τις προσδοκίες μου από τη νέα σεζόν, άρχισα από την επόμενη κιόλας ημέρα να προσπαθώ. Μάταια όμως. Οι αιτίες που με απομάκρυναν διαρκώς από τους στόχους μου, όπως η έντονη φασαρία στο γραφείο και η απουσία κάποιου απολαυστικού κινήτρου, το οποίο θα με παρακινούσε καθημερινά να γυμνάζομαι, κατέληγαν να σαμποτάρουν τις προσπάθειές μου.

Λίγο προτού εγκαταλείψω κάθε προσπάθεια, ωστόσο, έκανα την κίνηση «ματ» και αποφάσισα να αγοράσω ένα νέο ζευγάρι «έξυπνα» ακουστικά, αφού τα προηγούμενα είχαν θάφτει κάτω από την άμμο, σε μία παραλία της Αμοργού.

Βέβαια, αυτό που δεν περίμενα ήταν πως η αγορά των νέων μου ακουστικών, τα οποία διαθέτουν μία απλή αλλά μοναδική αισθητική και silver frost απόχρωση, θα γινόταν τελικά η αφορμή για να κατακτήσω τους στόχους μου και εκτός από μία καλύτερη ποιότητα ζωής, να βιώνω καθημερινά και μία καθηλωτική εμπειρία ακρόασης.

«Adaptive Ear Matching» δηλαδή ένα ζευγάρι ακουστικά φτιαγμένο μόνο για εμένα

Για να είμαι ειλικρινής, συνειδητοποίησα πως είχα κάνει την καλύτερη αγορά σε επίπεδο ακουστικών, όταν λίγες ώρες αφότου τα προμηθεύτηκα, μπήκα στο βαγόνι του ηλεκτρικού πηγαίνοντας προς το γραφείο. Βάζοντας το ζευγάρι στα αυτιά μου, λοιπόν, εκείνα «κούμπωσαν» λες και ήταν φτιαγμένα για εμένα.

Πιο συγκεκριμένα, ήταν πολύ ελαφριά, ενώ η καμπυλότητά τους μου χάριζε μία άνετη, άψογη και σταθερή εφαρμογή, η οποία τα μετέτρεψε στη στιγμή σε μία προέκταση του εαυτού μου. Έτσι, πάτησα το «play» σε ένα από τα αγαπημένα μου podcasts και άφησα τη φωνή του εκφωνητή να με παρασύρει, ενώ απολάμβανα μία καθαρή, ακριβής και -ομολογουμένως- πρωτόγνωρη εμπειρία ακρόασης.

Όπως έμαθα αργότερα, βέβαια, διαβάζοντας για τα χαρακτηριστικά των «έξυπνων» wireless HUAWEI FreeBuds 4 τα οποία είχαν έρθει για να αλλάξουν τη ζωή μου προς το καλύτερο, διαθέτουν έναν dynamic οδηγό 14,3 χιλιοστών, που παράγει ένα πιο βαθύ και εντυπωσιακό μπάσο, ενώ χάρη στο σύνθετο διάφραγμα από Liquid Crystal Polymer (LCP), το οποίο υποστηρίζει ένα εύρος συχνοτήτων έως 40kHz, μου παρέχουν μια υψηλή ποιότητα ήχου με ελάχιστες απώλειες, δηλαδή έναν ήχο πιο πλούσιο και πλήρη. Όσο για την άψογη εφαρμογή τους, αυτή οφείλεται στην τεχνολογία Adaptive Ear Matching (AEM), η οποία ανιχνεύει το σχήμα του αυτιού και τις εκάστοτε συνθήκες.

akoustika2

Πώς η νέα τεχνολογία open-fit ANC με βοήθησε να «ξεκλειδώσω» τη δημιουργικότητά μου

Από εκείνο το πρωί στο βαγόνι του ηλεκτρικού μέχρι και σήμερα που γράφω αυτό το κείμενο, τα ακουστικά έχουν εξελιχθεί στον απόλυτο «σύμμαχο» μου, στην προσπάθεια για την κατάκτηση των στόχων μου.

Βλέπεις, χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία Active Noise Cancellation (ANC), μου δίνουν τη δυνατότητα να εργάζομαι απρόσκοπτα και ξεκούραστα και να συγκεντρώνομαι απόλυτα στα tasks που αναλαμβάνω, ακόμη και αν στον περιβάλλοντα χώρο επικρατεί το απόλυτο χάος. Μάλιστα, σε σύγκριση με άλλα μοντέλα ακουστικών, τα δικά μου περιλαμβάνουν την τελευταία τεχνολογία Open-fit ANC, η οποία βελτίωσε το noise cancelling σε επίπεδο software και hardware, αναβαθμίζοντας σημαντικά την εμπειρία ακρόασης και παρέχοντάς μου μια εντυπωσιακή, κρυστάλλινη ποιότητα ήχου.

Ωστόσο, τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ, αφού με την τεχνολογία dual-microphone noise cancellation, τα δύο μικρόφωνα των ακουστικών μπορούν και ανιχνεύουν τον θόρυβο με απόλυτη ακρίβεια, «αγγίζοντας» κορυφαία επίπεδα στην κατηγορία τους. Επιπλέον, προσφέρουν πολλές και διαφορετικές δυνατότητες σύνδεσης με απρόσκοπτη εμπειρία συνδεσιμότητας, ανεξάρτητα από το λογισμικό (iOS ή Android) ή τη συσκευή. Πρόκειται για ζεύξη εγγύτητας (proximity pairing), pairing μέσω cloud, σύνδεση με δύο συσκευές ταυτόχρονα και Κέντρο Διασύνδεσης Ήχου (Audio Connectivity Centre). Με λίγα λόγια, αρκεί ένα απλό «tap» για να μεταφέρω τη σύνδεση των ακουστικών από το laptop στο tablet και από το tablet στο κινητό μου. Τόσο εύκολα και απλά!

akoustika3

Ένας high tech «σύμμαχος» που με βοηθά να απολαμβάνω την καθημερινότητά μου

Όσον αφορά στις προπονήσεις μου, φαντάζομαι καταλαβαίνεις πως με τόσο high tech ακουστικά -τα οποία παρεμπιπτόντως μπορώ να έχω πάντα και παντού μαζί μου, αφού ζυγίζουν μόνο 4.1 γραμμάρια το ένα, ενώ η θήκη φόρτισής τους μόλις 38 γραμμάρια- δεν υπάρχει δικαιολογία να ξεχνάω το ραντεβού μου με τη σωματική άσκηση. Αντίθετα, πλέον δεν βλέπω την ώρα να φοράω τα άνετα sneakers μου και τα αγαπημένα μου HUAWEI FreeBuds 4, να πατάω «play» σε μία ξεσηκωτική λίστα τραγουδιών και να εξερευνώ την πόλη τρέχοντας ή περπατώντας, αναλόγως την ενέργεια και τη διάθεσή μου. Το σίγουρο είναι πως ακούγοντας τα αγαπημένα μου κομμάτια σε άψογη ποιότητα, ενώ συγχρόνως απολαμβάνω το αστικό τοπίο, έχω τα κίνητρα που θέλω για να μην παραμελώ τις προπονήσεις μου!

Αν επιθυμείς και εσύ, λοιπόν, να κατακτήσεις τους στόχους που έχεις θέσει για την παρούσα σεζόν, να θυμάσαι πως αυτό που χρειάζεσαι, είναι ένα νέο ζευγάρι ακουστικά, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα και τις ανάγκες σου. Να είσαι σίγουρη πως εντάσσοντας στην καθημερινότητά σου τα «έξυπνα», ασύρματα HUAWEI FreeBuds 4, θα έχεις χαρίσει το καλύτερο δώρο στον εαυτό σου, ένα δώρο που θα κάνει την καθημερινότητά σου πιο εύκολη και πολύ πιο απολαυστική!