5 λόγοι για να σταματήσεις να παίρνεις το κινητό σου στο μπάνιο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
5 λόγοι για να σταματήσεις να παίρνεις το κινητό σου στο μπάνιο

Αν πεις ότι δεν το κάνεις θα είναι ψέμα.

Ο χρόνος που περνάς στο μπάνιο όταν το επισκέπτεσαι είναι κάτι εντελώς προσωπικό και δεν θα πρέπει να διακόπτεται με καμία ασχολία. Από τότε που βγήκε η «μόδα» του να παίρνεις το κινητό στο μπάνιο να χαζεύεις όσο κάνεις την ιδιαίτερη ανάγκη σου, όλοι το κάνουν. Και το κάνεις κι εσύ, κι εμείς, και αν πεις πως δεν το κάνεις θα είναι ψέμα.

Παρόλα αυτά, η κίνηση αυτή είναι εντελώς λάθος και πρέπει να σταματήσεις να την κάνεις. Και υπάρχουν 5 λόγοι που ενδεχομένως θα σε πείσουν να το κάνεις πράξη.

Μπορεί να οδηγήσει σε ουρολοίμωξη

Εάν παίρνεις το κινητό στην τουαλέτα, υπάρχει πιθανότητα το τηλέφωνό σου να καλυφθεί από μικρόβια. Υπάρχουν μικρόβια παντού στην τουαλέτα σου (και ας καθαρίζεις κάθε μέρα), είτε πρόκειται για το κάθισμα της τουαλέτας, είτε για το ρολό χαρτιού ή ακόμα και για το πόμολο της πόρτας. Έτσι, μπορείς να πάθεις διάρροια, εντερικές ασθένειες και λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος κ.λπ.



Το κινητό σου μπορεί να γίνει φορέας μικροβίων

Επίσης, όταν βγαίνεις από την τουαλέτα, το κινητό σου μεταφέρει τα μικρόβια και αυτό μπορεί να μεταδοθεί σε άλλους, είτε είσαι στο σπίτι είτε στη δουλειά. Από τη στιγμή που θα το ακουμπήσεις βγαίνοντας μεταφέρεις παντού τα πάντα με τα χέρια σου. Μήπως να το ξανασκεφτείς;

Tα δύο αντικείμενα που ξεχνάς να απολυμάνεις και... δεν θα έπρεπε (photos)

Η χρήση κινητού στην τουαλέτα μπορεί να διαταράξει την ανάγκη σου

Η χρήση του τηλεφώνου σου στην τουαλέτα μπορεί να επηρεάσει την απόκριση του σώματός σου στη διάρκεια της ανάγκης σου. Δεν πρέπει να κάθεσαι στην τουαλέτα για περισσότερο από 10 λεπτά, αλλά με ένα κινητό στο χέρι, ο χρόνος μπορεί να επεκταθεί στα 20-30 λεπτά, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία.



Μπορεί να σου προκαλέσει δυσκοιλιότητα

Η κίνηση αυτή μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα, καθώς το σώμα σου συνηθίζει να δουλεύει σε πολύ μεγάλο και αφύσικο χρονικό πλαίσιο στο μπάνιο.

6 apps που θέλουμε να έχουμε συνεχώς στο κινητό μας

Μπορεί να σε αγχώσει

Ο χρόνος σου στην τουαλέτα είναι μερικές φορές η μόνη φορά που κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά και την πολυάσχολη ζωή σου. Όταν παίρνεις το τηλέφωνό μαζί σου, ξεχνάς να δώσεις ένα διάλειμμα στον εγκέφαλό σου. Συνεχίζεις να καταναλώνεις πληροφορίες και αυτό μπορεί να σε αγχώσει.