4 τρόποι για να αποτοξινωθείς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

4 τρόποι για να αποτοξινωθείς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Όλοι οι τρόποι για να προφυλαχθείς από τη μάστιγα της εποχής μας.

Καθημερινά χρησιμοποιούμε όλες το κινητό και το laptop μας αφιερώνοντας αρκετές ώρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Facebook και το Ιnstagram αντικατέστησαν τα τηλεφωνήματα και τα sms ενώ πληθώρα άλλων εφαρμογών εισέβαλε για τα καλά στις ζωές μας.

Μήπως ήρθε η ώρα για ένα διάλειμμα;

Η αποτοξίνωση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο προσπάθησαν να κάνουν και απέτυχαν παταγωδώς. Έρευνες ωστόσο δείχνουν ότι ίσως αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσουμε αφού τα οφέλη για την υγεία και τη ψυχολογία μας είναι σημαντικά.

Η σχέση μας με τα social media έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία χρόνια. Η παραπληροφόρηση που επικρατεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε συνδυασμό με την υπερβολική χρήση τους, οδηγεί μακροπρόθεσμα σε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.

4 τρόποι για να κάνεις detox από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

via GIPHY

1) Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις

Όταν κοιμάσαι, είσαι με φίλους ή τον αγαπημένο σου φρόντισε το κουμπί «Do Not Disturb» να γίνει ο καλύτερός σου φίλος. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το χρονικό διάστημα της επιλογής σου και απόλαυσε την ηρεμία σου.

2) Απέκτησε ένα νέο hobby

Πήγαινε για τρέξιμο ή αγόρασε συνδρομή στο γυμναστήριο της γειτονιάς σου. Η άσκηση θα βελτιώσει αισθητά την ψυχολογία σου και θα σε βοηθήσει να ξεκολλήσεις από το κινητό.



3) Απόφυγε τις online συζητήσεις με τις κολλητές σου και βγείτε έξω για να τα πείτε

Πες όχι στο ατελείωτο texting με τις κολλητές και προτίμησε να βγείτε για ένα ποτό ώστε να πείτε τα νέα σας.

4) Δες τα social media σαν απειλή για την υγεία σου

Πείσε τον εαυτό σου ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σου στερούν πολύτιμο χρόνο από τις ιδιωτικές σου στιγμές. Μόνο έτσι θα καταφέρεις να τα χρησιμοποιείς σε λογικά πλαίσια και να επωφεληθείς από τις παροχές τους.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: