Το κινητό σου μίλησε! Πώς θα βλέπεις πόσο χρόνο ξοδεύεις καθημερινά

Το κινητό σου μίλησε! Πώς θα βλέπεις πόσο χρόνο ξοδεύεις καθημερινά

Το μόνο σίγουρο είναι πως τα αποτελέσματα θα σε ξαφνιάσουν.

Το κινητό τηλέφωνο αποτελεί προέκταση του χεριού μας αφού είναι η συσκευή με την οποία κάνουμε πολλές, διαφορετικές εργασίες. Καθημερινά ανταλάσσουμε εκατοντάδες μηνύματα με φίλους και συνεργάτες, ακούμε μουσική, βάζουμε gps ή στέλνουμε e-mails.

Σαν αποτέλεσμα ξοδεύουμε άπειρες ώρες από τον χρόνο μας στην οθόνη του κινητού. Οι ειδοποιήσεις που δεχόμαστε είναι επίσης μια άλλη σημαντική παράμετρος για τη μέτρηση του χρόνου που αφιερώνουμε. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχει η δυνατότητα να ελέγχεις ακριβώς πόσες ώρες χρησιμοποιείς το κινητό σου σε εβδομαδιαία βάση.

Πώς θα βλέπεις Netflix όπου κι αν βρίσκεσαι χωρίς σύνδεση στο internet

Πώς θα βλέπεις τον ακριβή χρόνο που αφιερώνεις στο κινητό σου

https://www.instagram.com/p/CacRbihpj79/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εάν έχεις Android: Τα περισσότερα τηλέφωνα Android (συμπεριλαμβανομένης της σειράς συσκευών Pixel της Google), χρησιμοποιούν το Digital Wellbeing ως αντίστοιχο του χρόνου οθόνης της Apple. Απαιτείται λίγος περισσότερος χρόνος, καθώς την πρώτη φορά που θα εκκινήσεις την εφαρμογή, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα προφίλ αλλά πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο.

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Πάτησε Digital Wellbeing & Parental Controls > Κάτω από τα Digital Wellbeing Tools, πάτησε Εμφάνιση των δεδομένων σου.

Εάν έχεις iPhone: Το πρόγραμμα αυτό καταγράφει πόσο χρόνο περνάς εσύ και όποια άτομα χρησιμοποιούν το Family Sharing, σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Έτσι μπορείς να έχεις καλύτερο έλεγχο του πως χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας εσύ και τα παιδιά σου και μπορείς αν το θελήσεις να βάλεις και όρια στη χρήση των συσκευών σου.

Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Χρόνος οθόνης > Κάνε κύλιση προς τα κάτω κάτω από το γράφημα και πάτησε Εμφάνιση όλων των δραστηριοτήτων.

Μπορείς να δεις αναλυτικά ποιες εφαρμογές χρησιμοποιείς περισσότερο καθώς και πόσες φορές ξεκλείδωσες τη συσκευή σου.

via GIPHY

Πώς θα περιορίσεις το χρόνο χρήσης

Εάν έχεις iPhone: Πήγαινε στις Ρυθμίσεις > Χρόνος οθόνης > Όρια εφαρμογής > Προσθήκη ορίου > Επίλεξε τα συννεφάκια για κάθε εφαρμογή, κατηγορία και ιστότοπο για τον οποίο θέλεις να ορίσεις ένα όριο > Πάτησε Επόμενο στην επάνω δεξιά γωνία > Άγγιξε Προσθήκη στην επάνω δεξιά γωνία > Πάτησε Προσθήκη ορίου με μπλε χρώμα στο κάτω μέρος της σελίδας.

Συμβουλή: Μπορείς επίσης να προσαρμόσεις τα χρονικά όρια για κάθε εφαρμογή με βάση την ημέρα της εβδομάδας.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Google-άρεις σωστά; Μάθε πώς να χρησιμοποιείς έξυπνα την πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης

Πώς θα σερφάρεις στο διαδίκτυο χωρίς να εντοπίζουν την τοποθεσία σου