6 ρυθμίσεις και ειδοποιήσεις του Facebook που μπορείς να απενεργοποιήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή

6 ρυθμίσεις και ειδοποιήσεις του Facebook που μπορείς να απενεργοποιήσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή

Πάρε τον έλεγχο του Facebook account στα χέρια σου!

Το Facebook σού προσφέρει τόσα πολλά: τρόπους για να έρθεις σε επαφή με παλιούς φίλους, να δεις τι κάνουν οι πρώην συμμαθητές και συνάδελφοί σου και να διατηρήσεις επαφή με μέλη της οικογένειάς σου που μένουν μακριά. Μπορείς επίσης να βρεις αμέτρητα βίντεο με συνταγές ή οτιδήποτε άλλο σε ενδιαφέρει, αλλά και ένα μεταχειρισμένο μοτοποδήλατο σε άριστη κατάσταση, πού αλλού, στο Marketplace φυσικά.

Ωστόσο, κάποιες ειδοποιήσεις από το Facebook που μας έρχονται συνεχώς στο κινητό είναι πολύ ενοχλητικές, όπως για παράδειγμα ειδοποιήσεις διαφημίσεων μέχρι αναμνήσεις που θα προτιμούσες να κρατήσεις στο παρελθόν.

Facebook από...την αρχή! Πώς θα σβήσεις όλα τα posts χωρίς να σβήσεις το προφίλ σου

Παρακάτω θα βρεις όλους τους τρόπους για να προσαρμόσεις την εμπειρία σου στο Facebook με τον τρόπο που θέλεις εσύ.

#1. Απενεργοποίησε τις αναμνήσεις «Σαν σήμερα»

Κάποιες αναμνήσεις ανήκουν στο παρελθόν. Μπορείς να ελέγξεις εάν θα βλέπεις τις παλιές αναρτήσεις ή αν δεν θέλεις να σου εμφανίζονται, ή μπορείς ακόμη και να αναφέρεις ένα συγκεκριμένο άτομο ή ημερομηνία που δεν θέλεις να σου υπενθυμίζει το Facebook. Στην αριστερή πλαϊνή γραμμή της σελίδας του προφίλ σου - στην ίδια στήλη που παραθέτει τους φίλους, τις ομάδες, το Messenger και το Marketplace - κάνε κλικ στο Memories (μπορείς επίσης να μεταβείτε απευθείας στο facebook.com/memories). Επίλεξε Ειδοποιήσεις στο αριστερό μενού και μετά επίλεξε είτε «None» για να απενεργοποιήσεις όλες τις ειδοποιήσεις ή «Highlights» για να λαμβάνεις ειδοποιήσεις μόνο για ορισμένες αναμνήσεις.

#2. Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις Facebook Live

Είτε έχεις επισημανθεί σε ένα βίντεο είτε όχι, είτε σκοπεύεις να συντονιστείς είτε όχι, το Facebook σε ενημερώνει πότε οι φίλοι σου κάνουν live. Αν αυτό σε ενοχλεί, μπορείς να απενεργοποιήσεις αυτές τις ειδοποιήσεις με μερικά μόνο κλικ. Κάτω από τις Ρυθμίσεις, πάτα εκεί που γράφει Ειδοποιήσεις, κατέβα προς τα κάτω, εκεί που λέει Βίντεο, κάνε κλικ για να αναπτύξεις το μενού και επίλεξε «απενεργοποίηση».

#3. Αποσύνδεσε τη δραστηριότητα εκτός Facebook

Το Facebook κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα δυνατότητα, το εργαλείο Off-Facebook Activity, το οποίο σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι τον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία βλέπει και παρακολουθεί τη δραστηριότητά σου στο Διαδίκτυο (ναι, το έκανε αυτό). Σύμφωνα με το κέντρο βοήθειας του Facebook: «Η δραστηριότητα εκτός Facebook είναι μια σύνοψη της δραστηριότητας που μοιράζονται μαζί μας οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις σας, όπως η επίσκεψη στις εφαρμογές ή τους ιστότοπούς τους. Χρησιμοποιούν τα Εργαλεία Επιχείρησής μας, όπως το Facebook Login ή το Facebook Pixel, για να μοιραστούν αυτές πληροφορίες μαζί μας». Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς τόσο να διαγράψεις το ιστορικό των εφαρμογών και των ιστότοπων που χρησιμοποιείις και έχουν κοινοποιήσει τα δεδομένα σου όσο και να αποσυνδέσεις την παρακολούθηση δεδομένων στο εξής.

Μπες στις Ρυθμίσεις, πάτα Απόρρητο και μετά ξανά Ρυθμίσεις. Κάτε κλικ στις Πληροφορίες στο Facebook στην αριστερή στήλη και, στη συνέχεια, μπες εκεί πυ γράφει Δραστηριότητα εκτός Facebook. Για να διαγράψεις το ιστορικό σου, επίλεξε Εκκαθάριση ιστορικού. Για να απενεργοποιήσεις τη μελλοντική σου δραστηριότητα εκτός Facebook για όλες τις εφαρμογές και τους ιστότοπους, επίλεξε Μελλοντική δραστηριότητα εκτός Facebook και κάνε κλικ στην επιλογή Απενεργοποίηση.

#4. Απενεργοποίησε το Ιστορικό τοποθεσίας

Στην εφαρμογή Facebook, έχεις την επιλογή να ενεργοποιήσεις το Ιστορικό τοποθεσίας για να επιτρέψεις στο Facebook να γνωρίζει με ακρίβεια το πού βρίσκεσαι μέσω των Υπηρεσιών τοποθεσίας στη συσκευή σου. Αλλά αν δεν σε ενδιαφέρει να διατηρεί το FB καρτέλες και αρχεία των διαφόρων τοποθεσιών σου εντός της εφαρμογής, μπορείς να απενεργοποιήσεις το Ιστορικό τοποθεσίας ανά πάσα στιγμή. Μπες στο Μενού, πάτα Ρυθμίσεις, μετά Συντομεύσεις απορρήτου και Διαχείριση ρυθμίσεων τοποθεσίας. Στη συνέχεια, απενεργοποίησε το εικονίδιο εναλλαγής.

#5. Απόκρυψη διαφημίσεων που δεν θέλεις να βλέπεις

Την επόμενη φορά που θα εμφανιστεί μια διαφήμιση που θα προτιμούσες να μην βλέπεις στη ροή σου, κάνε κλικ στα δεξιά και επίλεξε «Απόκρυψη διαφήμισης» για να διαγράψεις τη συκγεκριμένη διαφήμιση ή «Απόκρυψη όλων των διαφημίσεων από [επωνυμία]» για να τις... ξεφορτωθείς εντελώς (τουλάχιστον στο Facebook).

#6. Αποκλεισμός ενοχλητικών προσκλήσεων παιχνιδιών και εφαρμογών

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταβείς στις Ρυθμίσεις, να επιλέξεις Αποκλεισμός και να πληκτρολογήσεις τα ονόματα των φίλων σου από τους οποίους δεν θέλεις να λαμβάνεις προσκλήσεις.