Classique Dame 8068: Ένα ρολόι, πολλές δυνατότητες, το απόλυτο στυλ

Classique Dame 8068: Ένα ρολόι, πολλές δυνατότητες, το απόλυτο στυλ

Με ένα σχέδιο που αποπνέει ένα μείγμα αγνότητας και φινέτσας, η συλλογή Classique απεικονίζει πιστά την ιδιαίτερη αισθητική που χαρακτηρίζει την Μάρκα από τη δημιουργία της.

Παραλλαγή στυλ

Η νέα ερμηνεία του Classique Dame κάνει μια τολμηρή δήλωση στυλ με το αποφασιστικά σύγχρονο καντράν του και έναν μηχανισμό που επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει λουράκια ανάλογα με τη διάθεσή του. Το Classique Dame 8068, διαθέσιμο σε λευκό και ροζ χρυσό, αποτελεί μέρος της τρέχουσας συλλογής της Breguet.

Ένα ρολόι, πολλές δυνατότητες

Από εδώ και στο εξής, θα είναι τόσο εύκολο να αλλάξετε το στυλ του ρολογιού σας Classique 8068 όσο το να αλλάξετε παπούτσια. Για πρώτη φορά στις συλλογές Breguet, η επωνυμία προσφέρει τρία εναλλάξιμα λουράκια στην ίδια συσκευασία. Το σύστημα ταχείας εναλλαγής έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στον χρήστη να αλλάζει εύκολα μόνος του λουράκι χωρίς να χρειάζεται εργαλεία. Πατώντας απλώς το μπουτόν που βρίσκεται κάτω από το λουράκι, ο χρήστης μπορεί να το σηκώσει, να το αφαιρέσει και να το αντικαταστήσει με ένα από τα άλλα δύο λουράκια με τη δική του χρυσή αγκράφα το καθένα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τοποθετήσετε το άκρο του λουριού που βρίσκεται στην ένωση με την κάσα σε θέση 45-60 μοιρών, πριν το κουμπώσετε στη θέση του, προκειμένου να κουμπώσει σωστά. Μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα μπορείτε να αλλάξετε από το μαύρο σατέν υφασμάτινο λουράκι σε ένα πολύχρωμο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα: γαλαζοπράσινο και σκούρο μοβ για την έκδοση σε λευκόχρυσο και έντονο μπλε και ροζ του βατόμουρου για τις εκδόσεις σε ροζ χρυσό.

Εκτός από τα διαφορετικά στυλ που προσφέρει χάρη στα λουράκια του, το καντράν του νέου Classique Dame 8068 διαθέτει επίσης μια νέα εμφάνιση που συνδυάζει μοντέρνα στοιχεία με φινετσάτο στυλ.

Η κορώνα, η οποία διέθετε αρχικά μπλε κρύσταλλο σαπφείρου, διαθέτει πλέον διαμάντι σε κοπή cabochon. Η κάσα 30 mm διαθέτει στεφάνη και προεξοχές με 64 διαμάντια σε κοπή μπριγιάν. Το καντράν από φίλντισι διακοσμείται από ένα πολύ φινετσάτο μοτίβο guilloche, το οποίο φιλοτεχνήθηκε στο χέρι από τους τεχνίτες του οίκου. Η προσθήκη των αραβικών αριθμών στα σημεία των ωρών που φέρουν την υπογραφή της Breguet αποτελεί μια διακριτική ιδιαίτερη πινελιά. Τέλος, στο σημείο της ώρας 12 εμφανίζεται μια διακριτική οβάλ προεξοχή με
το λογότυπο της Μάρκας.

Ο μηχανισμός

Το νέο Classique 8068 διαθέτει μηχανισμό Calibre 537/3 με 191 εξαρτήματα. Ο ρότορας από λευκόχρυσο είναι χαραγμένος στο χέρι με ειδική μηχανή χάραξης και κυκλικό πλεκτό μοτίβο. Το τύμπανό του (balance) ταλαντώνεται σε συχνότητα 3,5 Hz. Ο μηχανισμός αυτόματης περιέλιξης με επίστρωση ροδίου διαθέτει αυτονομία 45 ωρών. Είναι εξοπλισμένος με ελβετικό in-line μοχλό διαφυγής και ελατήριο τυμπάνου από σιλικόνη. Το πυρίτιο έχει πολλές ιδιότητες. Εκτός του ότι είναι ανθεκτικό στη διάβρωση και τη φθορά, δεν επηρεάζεται από την επίδραση των μαγνητικών πεδίων και βελτιώνει την ακρίβεια του ρολογιού. Η κάσα είναι αδιάβροχη έως 3 bar (30 m) και το κρύσταλλο σαπφείρου στο πίσω μέρος της επιτρέπει να θαυμάσετε ένα από τα αριστουργήματα του οίκου Breguet, με διακοσμητικά στοιχεία όπως η λοξότμηση και το μοτίβο Cotes de Geneve που κοσμούν τα διάφορα εξαρτήματα του μηχανισμού.

Η συλλογή Classique

Με ένα σχέδιο που αποπνέει ένα μείγμα αγνότητας και φινέτσας, η συλλογή Classique απεικονίζει πιστά την ιδιαίτερη αισθητική που χαρακτηρίζει την Μάρκα από τη δημιουργία της. Πέρα από το ταλέντο του ως ωρολογοποιός και εφευρέτης, ο Abraham-Louis Breguet ήταν επίσης ένας από τους πρώτους σχεδιαστές. Όταν ιδρύθηκε η εταιρεία στο Παρίσι το 1775, το μπαρόκ στυλ ήταν στη μόδα. Εφηύρε και εγκαινίασε το νεοκλασικό στυλ στην ωρολογοποιία - ένα όραμα αισθητικής που έδωσε στα καντράν μια πρωτοποριακή εμφάνιση, ενώ παράλληλα διευκόλυνε την ανάγνωση των ενδείξεων του ρολογιού. Δημιούργησε τους δείκτες με ανοιχτές ακμές, το κυματοειδές μοτίβο guilloche και το έκκεντρο καντράν, τα οποία ήταν μερικά μόνο από αυτά τα νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά. Το τελευταίο επίτευγμα της εταιρείας ήταν τα ρολόγια τσέπης που κυκλοφόρησαν το 1812 και καθιέρωσαν το DNA της επωνυμίας. Εμπνευσμένη από αυτές τις δημιουργίες, η πρώτη έκδοση του ρολογιού χειρός Classique 8068 παρουσιάστηκε το 2003. Η έκδοση 2022 είναι μια σύγχρονη και κομψή ενσάρκωση του αρχικού ρολογιού, ενώ παραμένει πιστή στα εμβληματικά σχεδιαστικά στοιχεία της σειράς Classique.

ΤΕΧΝΙΚΆ ΣΤΟΙΧΕΊΑ:

Classique Dame 8068

gggg.png

Κάσα: λευκόχρυσος ή ροζ χρυσός 18K
Διάμετρος: 30 mm
Πάχος: 7,7 mm
Καντράν: σε φίλντισι, χαραγμένο στο χέρι σε ειδική μηχανή χάραξης
Μηχανισμός: αυτόματος
Λειτουργίες: ώρες, λεπτά, δευτερόλεπτα
Σπιράλ ταλάντωσης: επίπεδο, από πυρίτιο
Μηχανισμός διαφυγής: Ελβετικός in-line μοχλός, από σιλικόνη
Αντοχή στο νερό: 3 bar (30 m)
Μηχανισμός Calibre: 537/3
Συχνότητα: 3,5 Hz
Απόθεμα ισχύος: 45 ώρες
Εξαρτήματα: 191
Λουράκι: 1 μαύρο σατέν υφασμάτινο λουράκι, δύο πολύχρωμα λουράκια από δέρμα αλιγάτορα