Πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου στο comfort zone σου για το κρύο που έρχεται

Πώς θα μετατρέψεις το σπίτι σου στο comfort zone σου για το κρύο που έρχεται

Κατάλληλη θερμοκρασία και ατμόσφαιρα στο σπίτι σου κάθε στιγμή.

Ο χειμώνας βρίσκεται πια «προ των πυλών», όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό κλισέ κι εσένα ένα πράγμα σε απασχολεί: Πώς θα λύσεις τη δύσκολη εξίσωση της θέρμανσης και αυτή τη χρονιά – και αν γίνεται, διά παντός.

Χρειάζεται να βρεις, ανάμεσα στις εναλλακτικές που προσφέρονται στην αγορά, το μέσο θέρμανσης που θα δημιουργεί την αίσθηση πως το σπίτι σου είναι το απόλυτο comfort zone σου, με την κατάλληλη θερμοκρασία και ατμόσφαιρα.

Μια λύση είναι το κλιματιστικό WindFree™ Elite της Samsung.

Σου επιτρέπει να φέρεις την αίσθηση άνεσης και ζεστασίας μέσα στο σπίτι ώστε να απολαύσεις κάθε χειμωνιάτικη ημέρα που έρχεται. Φυσικά, όταν ο καιρός ζεστάνει και θέλεις το αντίστροφο, δηλαδή το σπίτι σου να είναι η προσωπική σου όαση δροσιάς, πάλι το WindFree™ Elite της Samsung θα «καθαρίσει» για εσένα!

Κατάλληλη θερμοκρασία και ατμόσφαιρα στο σπίτι σου κάθε στιγμή

Ας δούμε αναλυτικά, τις παροχές αυτού του κλιματιστικού.

Πρόκειται για ένα κλιματιστικό με ενεργειακή ετικέτα A+++1. που μπορεί να ζεστάνει το σπίτι με αποτελεσματικό τρόπο. Ενώ οι παραδοσιακοί λέβητες αερίου λειτουργούν με ορυκτά καύσιμα, όπως φυσικό αέριο ή πετρέλαιο θέρμανσης, για τη θέρμανση κτιρίων, το κλιματιστικό είναι στην πραγματικότητα μια αντλία θερμότητας που χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια και δωρεάν ενέργεια που διατίθεται στον αέρα έξω από το σπίτι σας για να εξασφαλίσει έναν άνετο ζεστό εσωτερικό χώρο.

Για την λειτουργία ψύξης υπάρχει ένα ακόμα χαρακτηριστικό το οποίο αξίζει να γνωρίζεις ειδικά αν είσαι από εκείνους που δεν θέλουν να αισθάνονται ότι «τους φυσάει» το κλιματιστικό. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λοιπόν, το κλιματιστικό WindFree™ Elite της Samsung ψύχει αθόρυβα3 το χώρο χωρίς απευθείας κρύα ρεύματα2, διαχέοντας τον αέρα μέσα από χιλιάδες μικρο-τρύπες.

Επιπλέον, εξαιτίας του αισθητήρα ανίχνευσης κίνησης η θέρμανση και η ψύξη λειτουργεί όταν και όπου τη χρειάζεστε. Ο αισθητήρας ανίχνευσης κίνησης4 αντιδρά όταν φεύγετε ή μπαίνετε στο δωμάτιο, μεταβαίνοντας σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας και τελικά σε κατάσταση αναμονής όταν δεν ανιχνεύει πλέον κίνηση. Μόλις μετακινηθείτε, αρχίζει να λειτουργεί ξανά.

Ο συνδυασμός όλων των παραπάνω καθιστά συγκεκριμένο κλιματιστικό μια καλή εναλλακτική διαμόρφωσης άνετης ατμόσφαιρας στο σπίτι, χειμώνα – καλοκαίρι!

Παρακολούθηση κατανάλωσης ενέργειας, από το κινητό σου

Η πορεία προς την εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινά με την λεπτομερή κατανόηση του πόσα ξοδεύετε και πού τα ξοδεύετε. Η εφαρμογή SmartThings5 παρέχει μια επισκόπηση της συνολικής τρέχουσας κατανάλωσης των συνδεμένων συσκευών και της κατανάλωσης ανά συνδεμένη συσκευή. Πρέπει να γνωρίζεις ότι για της Samsung SmartThings χρειάζεσαι σύνδεση σε ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, λογαριασμό Samsung SmartThings, έκδοση λογισμικού Android 5.0 ή iOS 10.0 ή νεότερη έκδοση.

Βάζοντας το Samsung WindFree™ Elite στο σπίτι σου και την εφαρμογή SmartThings στο κινητό σου, μπορέις να μετατρέψεις το χώρο σου στο απόλυτο comfort zone σου, χειμώνα – καλοκαίρι.

1*2Το WindFree™ Elite έχει SCOP A+++. Οι ενεργειακές ετικέτες, όπως φαίνεται, βασίζονται σε εκδόσεις 9k Btu και είναι σύμφωνες με την ταξινόμηση ετικετών 2019 με αριθμό ΕΕ αριθ. 626/2011 (LOT 10), σε κλίμακα από D έως A+++.

2*Η ASHRAE (η Αμερικανική Εταιρεία Μηχανικών Θέρμανσης, Ψύξης και Κλιματισμού) ορίζει τον «στάσιμο αέρα» ως ρεύματα αέρα που κινούνται με ταχύτητες κάτω από 0,15 m/s, χωρίς ψυχρά ρεύματα.

3*Δοκιμασμένο εσωτερικά στο μοντέλο AR12TXCAAWKNEU σε ανηχοϊκό περιβάλλον. Σε αθόρυβη λειτουργία (χαμηλός ανεμιστήρας) παράγει ηχητική πίεση 23 dB(A). Το επίπεδο ηχητικής πίεσης είναι μια σχετική τιμή, ανάλογα με την απόσταση και το ακουστικό περιβάλλον. Το επίπεδο ηχητικής πίεσης μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας.

4*Εάν δεν εντοπιστεί κίνηση μετά από 20 λεπτά (ο αισθητήρας θα αρχίσει να ανιχνεύει την απουσία κίνησης μετά από τουλάχιστον 5 λεπτά και έως και 60 λεπτά το πολύ.), θα μεταβεί αυτόματα στη λειτουργία WindFree εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά θα επιστρέψει στο κανονικό μόλις ξαναρχίσει η δραστηριότητα. Διαθέσιμο για το WindFree™ Elite και το Nordic WindFree™ Geo.

5*Απαιτείται σύνδεση Wi-Fi και λογαριασμός Samsung SmartThings. Απαιτεί Android 5.0 ή μεταγενέστερη έκδοση & iOS 10.0 ή νεότερη έκδοση. Απαιτείται σύνδεση με το κιτ Wi-Fi και ασύρματο δίκτυο με σύνδεση στο διαδίκτυο. Το ποσό των εξοικονομούμενων δαπανών εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το πρόγραμμα ηλεκτρικής ενέργειας του χρήστη, η εσωτερική/εξωτερική θερμοκρασία και άλλες συνθήκες χρήσης. Με την εφαρμογή SmartThings, ο χρήστης μπορεί για παράδειγμα να προγραμματίσει την εκκίνηση της σχετικής εσωτερικής μονάδας Samsung όταν η τιμή ηλεκτρικής ενέργειας προσφέρεται στη χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή ή να προγραμματίσει την απενεργοποιήση της μονάδας όταν δεν χρησιμοποιείται για να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωση ενέργειας.

image001.jpg